Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, replică TRANŞANTĂ la acuzaţiile lui Dragnea: 'O invenţie a celor care au probleme cu justiţia...' - VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis, prin purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovolschi, a dat o replică acuzaţiilor dure făcute recent de preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Administraţia Prezidenţială întăreşte afirmaţiile potrivit cărora nu există un "stat paralel" în România, sintagma fiind doar o invenţie a politicienilor care au probleme în justiţie.

Citeşte şi: Parchetul General a făcut ANUNŢUL: noi demersuri în dosarul 'Crimele comunismului'

"În România nu există un stat paralel, această formulare este o invenţie a celor care au probleme cu justiţia. Dacă ar fi să aduc în atenţia publicului un lucru esenţial de înţeles, un beneficiar real al unui sistem sănătos, atunci când vorbim despre stat de drept şi justiţie independentă, nu poate fi decât societatea. Societatea beneficiază când statul de drept funcţionează aşa cum trebuie şi când avem o justiţie independentă. Sunt lucruri la care preşedintele României ţine foarte mult şi pe care şi le doreşte pentru România.", a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi.

Liderul PSD Liviu Dragnea, acuzat de DNA de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi fraudă cu fonduri europene în dosarul Teldrum, cu un prejudiciu estimat la 27 de milioane de euro, a declarat, la RTV, că toţi liderii PSD au dosare penale făcute de "statul paralel". Dragnea susţine că sistemul, în frunte cu preşedintele Iohannis, încearcă să-i forţeze demisia.

Liviu Dragnea mai susținea că principalul beneficiar al Sistemului este președintele Klaus Iohannis.

”Principalul beneficiar al acestor mișcări ale Sistemului este domnul Iohannis (...) Nici nu este nevoie ca domnul Iohannis să comande. Eu vă spun cum funcționează acest Sistem și dacă dumnealui nu înțelege cu Sistemul l-a sărit pe domnul Băsescu, așa îl va sări și pe el, atunci va pierde. Interesul Sistemului este să păstreze situația actuală. Cu cineva la Cotroceni care tolerează acest sistem, atunci interesul lor este să se perpetueze acest sistem. Dacă eu eram băiat cuminte, nici eu, nici cei care au fost azi la DNA nu aveam nicio problemă. Dacă la alegerile locale luam un scor bunicel, la parlamentare la fel, atunci nu se mai întâmpla nimic din ceea ce s-a întâmplat”, a mai declarat Liviu Dragnea, într-o emisiune la România TV.

Citeşte şi: Guvernul, DAT ÎN JUDECATĂ în scandalul modificării Codului Fiscal. Care sunt acuzaţiile aduse de primarul unui mare municipiu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.