Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, SOMAŢIE de ULTIMĂ ORĂ pentru CCR: 'S-a pus singură în situaţia să îi fie chestionată respectarea Constituţiei'

presidency.ro
Klaus Iohannis

Poziție dură exprimată de președintele României, Klaus Iohannis, cu privire la judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, al cărui mandat a expirat în urmă cu un an  de zile.

Citeşte şi: ALERTĂ Ședință de URGENȚĂ în PNL. Ce pun la cale liberalii pentru demiterea Guvernului Dăncilă

"Da, consider că este o problemă şi nu este deloc o problemă simplă. Într-adevăr, toată lumea aşteaptă ca primul actor care respectă cu sfinţenie Constituţia să fie CCR şi află, în ultima vreme, că au apărut îndoieli. Au apărut semne de întrebare privind o decizie a Curţii, care chiar ea a declarat că un mandat nu poate depăşi nouă ani, dar în fapt este un judecător care se află de zece ani acolo. Nu e simplu să tranşăm această chestiune, e foarte regretabilă, că avem această situaţie, pentru că prin tolerarea acestor mandate mai lungi, CCR s-a pus singură în situaţia să îi fie chestionată respectarea Constituţiei.  (...) Preşedintele României nu are nicio atribuţie practică în a constata vacanţa unui mandat, dar cred că CCR trebuie să analizeze cu maximă răspundere această chestiune, pentru a nu rămâne o umbră. Eu voi respecta Constituţia indiferent de ce se întâmplă", a declarat Iohannis astăzi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.