Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis 2014 vs Iohannis 2019: 'Avem datoria de a comunica onest și responsabil', promisiunea făcută de președinte și gălușca înghițită de români

Inquam Photos/ Octav Ganea
Klaus Iohannis vot

„Avem datoria de a veni în fața românilor, de a comunica onest și responsabil ce etape am parcurs, în ce stadiu suntem, cât am făcut din ce ne-am angajat și ce urmează mai departe. Așa voi proceda eu în calitate de Președinte”, spunea Klaus Iohannis, în 2014, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură în funcție.

Ales de 6 milioane de români în 2014, Klaus Iohannis promitea de la tribuna Parlamentului că va fi primul comunicator al țării. Românii au crezut, au vrut să creadă, doar că realitatea a fost alta. În cei cinci ani de mandat, Klaus Iohannis a păstrat distanța în relația cu presa, acordând doar trei interviuri, el mizând doar pe declarațiile de presă de la Cotroceni.

INCREDIBIL Cum îl fugărea Iohannis pe Ponta, în 2014, să accepte o dezbatere electorală și ce îi reproșa. Efectul de bumerang care îl lovește în plex

Nici în campanie Iohannis nu a excelat. A evitat orice întâlnire cu contracandidații săi din cursa pentru Cotroceni, nu a participat la nicio emisiune electorală a vreunei televiziuni sau la dezbaterea postului de radio Europa FM organizată pe 7 noiembrie.

Intrat în turul doi, Klaus Iohannis refuză dezbaterea cu Viorica Dăncilă, precizând că se va concentra pe întâlnirile cu alegătorii. Totuși, el le cere românilor să iasă la vot.

„Vedeți că deja PSD încearcă tot felul de manevre și vreau, cu această ocazie, să cer românilor maximă vigilență când este vorba de PSD. Maximă vigilență nu înseamnă să ne temem, dar înseamnă să fim foarte atenți și să mergem la vot. Ar fi foarte, foarte păcat să repetăm greșeala din decembrie 2016, când, prin absenteismul românilor la alegerile parlamentare, a fost adus la putere PSD și iată că am avut nevoie de aproape 3 ani până i-am înlăturat de la butoanele puterii, după ce PSD a arătat că una a promis și cu totul alta a vrut să facă de fapt”, a spus Iohannis.

Cum poți convinge un cetățean să iasă din casă, dacă nu-l implici într-o confruntare de idei? Unde este promisiunea făcută în 2014? Am înghițit gălușca cu toți.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.