Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis a decis când va demisiona din funcţia de primar al Sibiului

iohannis

Deşi poate demisiona din funcţia de primar al municipiului Sibiu şi la 15 zile după ce devine oficial preşedintele României prin depunerea jurământului, Klaus Iohannis a decis să îşi depună mandatul mult mai devreme. O informare a Primăriei municipiului Sibiu precizează că Iohannis va demisiona din funcţia de primar marţi, 2 decembrie.

Procedura, în acest caz presupune ca prefectul judeţului să ia act de demisia primarului, iar ordinul prefectului se înaintează Ministerului Afacerilor Interne, care va propune Guvernului stabilirea datei desfăşurării alegerilor pentru un nou primar. Alegerile vor avea loc "în termen de maximum 90 de zile" din momentul în care postul de primar este declarat oficial vacant.

Klaus Iohannis este primar al municipiului Sibiu din anul 2000.

Atributiile primarului au fost preluate de viceprimarul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Astrid Fodor, care este, totodata, considerata unul dintre favoriti în viitoarele alegeri pentru functia de edil al Sibiului.

Klaus Iohannis a fost ales primar al municipiului Sibiu, la 30 iunie 2000, în al doilea tur de scrutin, din partea FDGR. În 2004 a fost reales cu 88,7% din voturi. La alegerile locale din 2008 a obtinut un nou mandat de primar, întrunind 83,2% din optiuni. De asemenea, a fost reales în functia de primar al Sibiului la alegerile locale din 10 iunie 2012.

A initiat numeroase contacte cu investitori straini si cu oficiile Uniunii Europene. Sub angajamentul sau, municipiul Sibiu a fost numit Capitala Europeana a Culturii pentru anul 2007 (împreuna cu Luxemburg).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.