Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis a discutat, miercuri, cu primarul orașului Napoli dspre fenomenul migrației

iohannis

Președintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o întrevedere cu primarul orașului Napoli Luigi De Magistris, cei doi discutând despre fenomenul migrației, în contextul prezenței unei largi comunități românești în această zonă, a anunțat Administrația Prezidențială.

"Cu această ocazie, Președintele României a subliniat rolul comunităților în relansarea proiectului european, orașele trebuind să devină principalele noduri într-o rețea complexă a promovării și diseminării valorilor europene, a civilizației și a culturii occidentale. Preşedintele Klaus Iohannis a salutat, totodată, faptul că importanta comunitate românească din regiune, și din întreaga Italie, devine o prezență din ce în ce mai activă, mai integrată, mai capabilă să facă afaceri, să se afirme în domeniile artei și ale cercetării științifice și să aducă o contribuție tot mai relevantă la dezvoltarea comunității care i-a primit", transmite Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX.

Iohannis a remarcat, în cadrul discuțiilor cu edilul italian că deși regiunea Mediteraneană este afectată de fenomenul migrației, orașul Napoli își propune să devină o comunitate deschisă.

"În acest context, președintele Klaus Iohannis a salutat abordarea primarului De Magistris cu privire la gestionarea acestui fenomen, remarcând că viziunea acestuia are potențialul de a conduce la identificarea unor soluții în vederea promovării prosperităţii și securităţii sustenabile, în beneficiul cetățenilor", potrivit sursei citate.

Șefului statului i-a fost înmânat de către primarul Luigi De Magistris, în cadrul ceremoniei de primire, drapelul orașului Napoli.

Președintele României efectuează în aceste zile o vizită de stat în Italia. Acesta a avut, luni, întrevederi cu premierul, Giuseppe Conte, și cu șeful statului italian Sergio Mattarella.

Marți, șeful statului a avut convorbiri cu șeful Camerei Deputaților, Roberto Fico și întâlniri cu reprezentanții Confederației patronatelor italiene, primarul Romei, Virginia Raggi, și reprezentanți ai comunității românești în Italia, la care a participat și edilul Romei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.