Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, acuzat de 'o usoara fortare' chiar de cei care il vor vota pe MRU

iohannis parlament

Presedintele Klaus Iohannis este acuzat de o 'usoara fortare' pentru modul in care a ales sa procedeze in propunerea lui Mihai Razvan Ungureanu pentru functia de director al SIE. Lui Iohannis i se reproseaza faptul ca nu a facut consultari cu actorii politici semnificativi inainte de a il propune pe MRU.

Reprosurile vin din partea presedintelui PND Daniel Fenechiu care anunta insa ca formatiunea sa va vota pentru numriea lui Mihai Razvan Ungureanu la SIE.

"Potrivit Constitutiei numirea sefului SRI si SIE se face la initiativa presedintelui motiv pentru care el este cel care trebuie sa ii propuna pe titularii acestor servicii extrem de importante. Noi inclinam sa votam pentru propunerea presedintelui intrucat initiativa trebuie sa ii apartina presedintelui si asta este regula constitutionala. Grupul nostru inclina sa voteze pentru, decizia o sa o luam duminica.

Desemnarea sefilor serviciilor de informatii este o masura extrem de importanta . Ne-am fi dorit sa se respecte regula si sa fie facuta dupa consultari cu actorii politici reprezentativi. Din acest punct de vedere aceasta propunere venita pe finalul sesiunii parlamentare, fara consultarea actorilor politici semnificativi, pare o usoara fortare. Dar daca presedintele asa apreciaza ca trebuie sa faca, este o atribuite constitutionala pe care o are si nu vom fi noi cei care sa ne opunem pentru ca suntem de parere ca Romania are nevoie de liniste. Trebuie sa prevaleze intelepciunea si sa nu cream o falie si asa destul de mare intre institutiile care ar trebui sa fie implicate in buna functionare a statului", a declarat Fenechiu pentru stiripesurse.ro

El semnaleaza si ca numirea lui MRU la SIE este o revenire a oamenilor presedintelui Traian Basescu in pozitii de forta in administratie.

"Nu e o critica. Este o constatare ca oamenii fostului presedinte revin in noua administratie, Razvan Ungureanu fiind varful de lance in momentul de fata. Vor urma probabil si altii, si alte reveniri destul de importante", a spus Fenechiu, aratand insa ca profesional nu ii reproseaza nimic.

"Este un om de externe, a fost ministru de Externe, a avut o activitate in care nu s-a facut vorbire de probleme pe care sa le fi generat, in fruntea SIE din nou a avut o activitate care a fost apreciata, singurul lucru este faptul ca din fruntea SIE a ajuns seful unui Guvern care a fost demis prin motiune de cenzura. Acesta este un subiect apt sa genereze destul de multe abordari sentimentale mai ales din partea coalitiei de guvernare", a mai spus Fenechiu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.