Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, alocuțiune în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de credință de către ambasadorii României / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 30 august a.c., la Palatul Cotroceni, o alocuțiune în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de credință de către ambasadorii României numiți în perioada septembrie 2016 - august 2017.

Vă prezentăm în continuare textul alocuțiunii:

„Domnilor miniștri,

Domnilor ambasadori,

Continuăm astăzi o practică pe care am inițiat-o anul trecut, și anume aceea a depunerii jurământului de credință față de interesele țării și ale cetățenilor români de către ambasadorii extraordinari și plenipotențiari ai României.

După cum știți, am luat decizia de a pune în aplicare prevederile relevante în acest sens din Statutul Corpului Diplomatic și Consular al României.

Astăzi au depus jurământul de credință ambasadorii pe care i-am numit în intervalul scurs de la ultima reuniune anuală a diplomației române de anul trecut.

Ca și anul trecut, apreciez că este un moment simbolic, care marchează faptul că ambasadorii României sunt cei care, în relațiile internaționale ale statului român, au responsabilitatea principală să apere, cu toată priceperea lor, drepturile românilor și interesele naționale ale României.

Dar nu este doar un moment simbolic. Ne aflăm într-o perioadă extrem de importantă pentru politica externă a României și însuși viitorul ei.

Sărbătorim în acest an 10 ani de la aderarea noastră la Uniunea Europeană. În 2018, se vor împlini 100 de ani de la făurirea României Unite, moderne. În 2019, vom deține Președinția Consiliului Uniunii Europene pentru prima dată. În luna decembrie a acelui an vom aniversa 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989.

Intrăm, prin urmare, într-o nouă etapă a existenței noastre ca stat și ca societate, într-un context internațional foarte dinamic și adesea impredictibil.

De aceea, este imperativ ca, în acest context, activitatea dumneavoastră și a întregului Corp Diplomatic și Consular să fie mobilizată exemplar pentru a obține maximum de eficiență în atingerea obiectivelor de politică externă ale României. Contez, așadar, în acest scop, pe profesionalismul și pe deplina dumneavoastră implicare.

Vă mulțumesc și vă doresc mult succes, vă doresc fiecăruia dintre dumneavoastră un mandat bun, ca să fim mândri de dumneavoastră și cei cu care vorbiți să fie bucuroși că vă au ambasadori! Succes!“

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.