Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis ataca Parlamentul pe tema cererilor Justitiei

iohannis

Presedintele Klaus Iohannis i-a criticat luni pe parlamentari pe tema cererilor Justitiei respinse de catre acestia, fie ca a fost vorba de retinerea sau arestarea unor deputati sau senatori.

"Dupa cativa pasi inainte urmeaza unul inapoi care pune din nou in discutie institutia Parlamentului.", a spus Iohannis.

Acesta a subliniat ca eforturile intaririi statului se drept si a luptei anticoruptie trebuie sa continue si sa se reflecte si in relatia dintre Parlament si Justitie.

El a anuntat ca se va implica activ si in numirile din Justitie, unde nu doreste s aiba un rol pur formal, ci sa isi exercite prerogativele legale.

"E un an important si pentru sistemul judiciar - noi desemnari la PICCJ, DNA, ICCJ si alegeri pentru CSM. In acest context tin sa subliniez cateva aspecte.

Sper ca vom avea o competitie serioasa. Cred ca este important pentru democratie ca alegerile pentru CSM sa fie departe de zona politicului si sa fie pastrate strict in zona reprezentarii magistratilor. Nu voi fi un simplu spectator si nu ma voi limita la un rol pur formal. Voi actiona pentru a intari statul de drept", a spus Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.