Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis: Băsescu nu mi-a predat nici un dosar. Este obsedat de serviciile secrete

iohannis coperta primul pas

Președintele Klaus Iohannis începe să facă lumină în ce privește predarea/primirea de mandat dintre el și fostul președinte al României. El spune negru pe alb că Traian Băsescu nu i-a predat nici un fel de dosar și că înainte de a pleca din mandat vorbea obsesiv de serviciile de informații:

"In decembrie 2014, inainte de preluarea mandatului, am avut insă o intalnire cu fostul preşedinte, Traian Băsescu. Nu a fost o intrevedere care să aibă ca scop dezgheţarea relaţiilor dintre noi, ci o discuţie despre mandat şi despre anumite probleme concrete legate de politica externă.

Era important să existe acest dialog despre relaţiile care s‑au construit, despre ce anume a funcţionat şi unde mai trebuie făcute eforturi. S‑a speculat atunci că fostul preşedinte mi‑ar fi predat dosare intregi, lucru absolut rizibil. Nici nu mi‑a predat nimic şi nici nu aş fi preluat aşa ceva.

Rolul preşedintelui nu este acela de arhivar al naţiunii. Un regizor de film işi poate imagina o scenă in care un preşedinte ii lasă celuilalt un seif cu dosare ultrasecrete, dar in realitate nu există aşa ceva. Desigur, există documente strict secrete, dar ele au un regims pecific şi nu sunt păstrate in biroul meu de preşedinte.

In acelaşi interval, Traian Băsescu a reluat avertizările in legătură cu puterea crescută a serviciilor secrete.

Personal, nu m‑am simţit deloc avertizat. Făcuse deja nişte afirmaţii similare in timpul campaniei, şi acelea destul de deplasate. După ce a fost 10 ani preşedinte şi a tot lăudat Serviciile, era evident că a avut o contribuţie semnificativă la transformarea lor.", susține președintele Klaus Iohannis în noua sa carte ”Primul pas”, care va fi lansată sâmbătă la Romexpo în cadrul Târgului ”Gaudeamus - carte de învățătură”.

****

Alte lucruri interesante care apar în noua carte a președintelui:

-Despre buna relație dintre Ponta și Băsescu

-Despre soția sa

-Despre personajele din politica românească

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.