Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis: Contingentul portughez din Caracal contribuie la consolidarea posturii NATO

Inquam Photos / George Calin
Klaus Iohannis

Contingentul portughez din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est, aflat la Caracal, alături de militarii din Republica Macedonia de Nord și de ceilalți aliați, are o contribuție importantă la consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic, susține președintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a spun că prezența militarilor portughezi în țara noastră are o însemnătate deosebită și este expresia relațiilor foarte bune de cooperare dintre România și Portugalia.

„Contingentul militar portughez din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est, aflat aici, la Caracal, alături de militarii din Republica Macedonia de Nord și de ceilalți aliați, are o contribuție importantă la consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic și la întărirea apărării și securității României și a cetățenilor noștri. Invadarea Ucrainei de către Rusia a evidențiat, o dată în plus, capacitatea NATO și a Aliaților de a acționa ferm, solidar și coerent atât în sprijinul poporului ucrainean, pentru a diminua efectele severe ale războiului, cât și pentru întărirea și reasigurarea Aliaților de pe Flancul Estic”, a spus Iohannis, la Caracal, unde, președintele Portugaliei Marcelo Rebelo de Sousa a vizitat Batalionul 1 Instrucție ,,Olt”.

Șeful statului le-a spus militarilor că activitatea lor constituie o componentă importantă în cadrul demersurilor de întărire a apărării în Europa și în România.

„Poporul român vă mulțumește pentru efortul dumneavoastră”, a adăugat Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.