Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, critici dure pentru politicieni. Aluzii și la 'fenomenul PRU'

iohannis cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut miercuri, la Cotroceni, un apel la "echilibru şi raţiune" în campania electorală pentru alegerile parlamentare şi a mărturisit că a fost, recent, martorul manifestărilor unei "lipse de maturitate" în comportarea unor politicieni, în raport cu politica externă a ţării. 

"Pentru că ne apropiem de campania electorală, fac apel de pe acum la echilibru şi raţiune. Politica externă şi de securitate a României trebuie să fie una de consens naţional. Ea trebuie separată de competiţia electorală şi privită doar prin prisma intereselor României ca stat şi ale cetăţenilor noştri", a declarat şeful statului, la întâlnirea cu diplomaţii români.

Vezi și: Dezvăluiri din dosarul DNA de la Universitatea Oradea. Politicieni implicați

El a afirmat că a văzut, în ultima vreme, o lipsă de maturitate în ceea ce priveşte evaluarea politicii externe. "Spun asta pentru că am văzut în ultima vreme o lipsă de maturitate în raportarea la politica externă din partea unor politicieni - ce-i drept, nu mulţi - dar care au exercitat, unii dintre ei, cele mai înalte funcţii în stat", a adăugat Iohannis. 

În opinia sa, a diminua importanţa demersurilor în politica externă din motive de campanie internă este o dovadă de "iresponsabilitate". 

"A rupe consensul de politică externă şi a diminua importanţa demersurilor noastre externe din motive de campanie internă reprezintă o dovadă de iresponsabilitate, ce nu foloseşte nimănui. Nici măcar acestor politicieni", a punctat şeful statului.

Iohannis a părut că se referă și la „fenomenul PRU” care a cuprins politica românească, pe care l-a abordat în contextul mișcărilor asemănătoare din Europa. „Atracţia exercitată de forţele politice cu discurs xenofob şi antieuropean este o realitate care nu mai poate fi ignorată. Provocările la adresa statului de drept, a democraţiei liberale, nu mai pot fi lăsate fără răspuns”, a afirmat șeful statului.

Vezi și: Victor Ponta dă atacul DECISIV: acuzații penale GRAVE pentru Cioloș și tehnocrați

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.