Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, decizie fara precedent: Primul lucru la care renunt e IMUNITATEA

Presedintele PNL Klaus Iohannis a declarat joi ca primul lucru la care va renunta daca va fi presedinte este imunitatea. El a precizat ca va avea consultari cu partidele politice, cu Comisia de Revizuire a Constitutiei si va face tot posibilul pentru scoaterea imunitatii prezidentiale din Constitutie si pentru eliminarea imunitatii parlamentarilor.

"Am multe discutii in jurul imunitatii. Primul lucru la care vreau sa renunt este imunitatea presedintelui Romaniei, in special cu comisia care se ocupa de modernizarea Constitutiei. Vreau sa renuntam la alineatul care se refera la imunitate.

Toata lumea intelege si este de acord ca trebuie sa existe o protectie pentru opinia politica. Dar dicolo de asta e inadmisibil ca prin proceduri parlamentare sa fie impiedicata justitia sa isi faca treaba", a spus Iohannis.

El sustine ca Victor Ponta este un pericol pentru Romania, pentru economie, pentru politica externa si a declarat ca acesta vrea sa amnistieze si sa gratieze "toti coruptii".

"Ponta e un pericol pentru Romania, pentru democratia din Romania, pentru modul in care stie sa conduca un aprtid, si prin felul prin care vrea sa deturneze natura probelmelor. E un pericol pentru economia romaneasca.

Ponta e un pericol pentru orientarea occidentala, pro-atlantica a Romaniei. Ne indeparteaza de idealurile care ne leaga de partenerii din Europa si SUA. Daca va fi ales Ponta, in 2015 ne asteapta cresteri de impozite si taxe, pan asi CE a avertizat Romania in sensul acesta.

Exista pericolul renuntarii la cota unica si revenirea la impozitarea progresiva. Exista pericolul clar sa ne trezim cu toti coruptii aministiati si gratiati. Eu nu voi accepta o lege a aminstiei asa cum e ea pregatia in sertarele pesediste", a spus Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.