Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, despre măsura privind băncile: Chiţoiu va rămâne cu ea

klaus johannis

Klaus Iohannis spune ca înjumatatirea ratelor nu i se pare "o masura buna": "Nu mi se pare o masura buna. Nu a fost discutata în PNL, nu stiu daca a fost discutata în PSD. Dupa parerea mea, nu va da rezultate decât în talk-show. Nu cred ca este o masura buna pentru oamenii care au venituri mici, care, peste doi ani, vor trebui sa plateasca o rata considerabil mai mare decât cea pe care o platesc acum".

Potrivit acestuia, este "extrem de discutabil faptul ca o parte din aceste rate sa fie scutite prin neplata impozitului pe venit": "Impozitul pe venit este o sursa importanta de finantare si a statului si a administratiei locale, or sa renuntam asa usor la impozitul pe venit nu mi se pare în regula".

În plus, el a afirmat ca "motivatia" acestei masuri nu i se pare "buna": "Motivatia nu mi se pare buna: sa crestem economia prin stimularea consumului. Ce facem atunci? Îi învatam pe oameni sa cheltuiasca putinii bani pe care îi au, numa' asa. Eu îmi imaginez ca stimulam economia creând locuri de munca unde oamenii sa câstige mai bine si atunci vor cheltui mai mult".

El a adaugat ca "este o situatie ciudata" si ca problema "este apucata de capatul gresit": "Noi trebuie sa crestem economia si va creste consumul, nu trebuie sa crestem consumul dintr-o situatie de economie slaba în speranta ca apoi aceasta va creste. Acum, cu o economie aproape la pamânt, sa-ti imaginezi ca poti sa cresti economia scutind artificial o categorie de oameni fara venituri mari de la plata unor rate... Nu am fost convins în niciun fel de aceasta argumentatie".

Întrebat cum comenteaza faptul ca ministrul Daniel Chitoiu si-a asumat aceasta masura, Iohannis a raspuns: "Va ramâne cu ea, daca si-a asumat-o".

Iohannis a spus ca masura nu a fost discutata în PNL "decât la modul: cum am ajuns cu asta?".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.