Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, discurs extrem de dur la bilanţul PÎCCJ: 'Guvernul insistă în folosirea practicii abuzive a OUG, insistă să dea puteri sporite SIIJ'

Inquam Photos / George Calin
iohannis lazar

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut un discurs dur la bilanţul Ministerului Public, lansând atacuri la adresa Parlamentului şi a Guvernului pe tema modificărilor legilor justiţiei.

"Guvernul insistă în folosirea practicii abuzive a ordonanţelor de urgență, care produc efecte dintre cele mai profunde și grave în interiorul sistemului de justiție. Afectarea carierei procurorului și judecătorului, tendința tot mai evidență de control politic asupra unor parchete, insistenţa de a spori puterile Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, în ciuda faptului că forurile europene au criticat sever înființarea acesteia, toate acestea reprezintă motive serioase de îngrijorare.

Transpunerea în legislația națională a recomandărilor MCV, Comisiei de le Veneția şi GRECO nu este facultativă. Statutul procurorul este sub asaltul unei autorități politice care dorește supunerea profesiei. În ciuda acestor lucruri, idealurile și normele care va ghidează activitatea trebuie să rămână aliniate la valorile societății și la valorile europene", a afirmat preşedintele.

CITEȘTE ȘI: Cele mai simple soluții NATURISTE pentru afecțiunile sezonului rece .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.