Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis explică de ce nu i-a invitat pe Dragnea și Tăriceanu la parada de 1 Decembrie/VIDEO

iohannis la uvt

Președintele Klaus Iohannis a explicat că nu a transmis invitații liderilor politici cu probleme penale la parada de 1 Decembrie, pentru că există o cutumă în Europa conform căreia liderii politici cu probleme penale trebuie să facă un pas înapoi, iar la noi nu s-a înțeles mesajul. În acest fel, Iohannis susține că vrea să atragă atenția.

”Noi prin manifestările de 1 Decembrie nu vrem doar să omagiem trecutul ci și să creionăm viitorul (...) toate acestea au în comun statul de drept și atunci este bine să dăm mesaje lesne de înțeles atât de către omul simplu, cât și de către diplomați, că România are un alt mesaj, că promovăm curățenia în politică.

Asta nu înseamnă că un om care nu este condamnat nu este vinovat până la o sentință definitivă, dar este o cutumă în toate statele democratice din Europa ca politicieni care au probleme cu justiția fac un pas înapoi până își rezolvă problemele. La noi, această cutumă nu este bine înțeleasă și respectată, de aceea, am decis, pentru a acoperi această lacună cutumară să fac invitațiile după cum bine știți”, a declarat Klaus Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.