Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, anunţ de ultimă oră din SUA: Partidele, chemate la discuţii pentru noi legi anti-terorism

klaus iohannis cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că, în următoarele săptămâni, va avea consultări cu toate partidele cu privire la legislaţia în domeniul securităţii, punctând că este necesară şi o dezbatere cu experţi în domeniu.

"Dacă politicienii din ţară aşteaptă aceste consultări, înseamnă că au înţeles mesajul meu. Vreau să-i asigur pe toţi că în următoarele săptămâni voi avea consultări cu toate partidele politice, vom aduna şi experţii care vin să propună câteva idei în domeniu şi sper să reuşim în cel mai scurt timp să începem un proces de modernizare şi actualizare a întregii legislaţii", a afirmat Iohannis, potrivit Agerpres.

El a precizat că îl bucură "ecoul" din ţară cu privire la modificarea legii securităţii.

"Sunt foarte bucuros că, după alocuţiunea pe care am ţinut-o cu ocazia bilanţului SRI, politicienii au început să se mobilizeze. M-am referit atunci la legislaţia în domeniul securităţii naţionale, în special la legislaţia specifică, de exemplu cea referitoare la cartelele prepay, la securitatea cibernetică şi aşa mai departe şi am subliniat acolo că este foarte important să avem o legislaţie modernizată, actualizată şi că acest lucru trebuie să se facă prin consens politic, fiindcă altfel legislaţia nu ar avea stabilitatea necesară", a spus Iohannis.

Şeful statului a amintit că la bilanţul SRI a vorbit despre modificarea legislaţiei deoarece i s-a părut foarte important să atragă atenţia asupra nevoii modernizării acesteia.

"Nu a fost un apel pentru consultări imediate, ci a fost vorba de o conştientizare a politicienilor", a arătat el.

Potrivit preşedintelui, legislaţia în domeniul securităţii este una specializată, de aceea nu este simplu să se găsească soluţii în domeniul securităţii cibernetice şi al cartelelor prepay fără să existe discuţii cu experţi în domeniu.

"Eu cred că aceste consultări sunt un pas important, fiindcă, până la urmă, Parlamentul, unde sunt partidele reprezentate, trebuie să voteze aceste legi, dar este la fel de importantă o consultare publică şi cred că dacă se continuă în ritmul acesta de conştientizare, care mă bucură, atunci vom avea practic în acelaşi timp şi consultări politice şi o largă dezbatere în societate", a spus şeful statului.

El a subliniat că cetăţenii nu aşteaptă doar o legislaţie care garantează securitatea, ci o legislaţie care le garantează securitatea, pe de o parte, şi în aceeaşi măsură, cel puţin, le garantează drepturile şi libertăţile fundamentale.

Şeful statului se află începând de miercuri în SUA, unde va participa la Summitul securităţii nucleare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.