Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE: Iohannis: Ideea alegerilor primarilor în două tururi de scrutin este foarte bună. Cioloș studiază varianta asumării răspunderii în parlament

UPDATE 15.00: Prim-ministrul Dacian Cioloș a declarat că va discuta cu partidele politice pe tema unei ordonanțe de urgență referitoare la desfășurarea alegerilor locale în două tururi, adăugând că studiază inclusiv varianta asumării răspunderii Guvernului în Parlament.

„Studiem toate posibilitățile”, a declarat Cioloș, care a fost întrebat dacă asumarea răspunderii Executivului reprezintă o variantă fezabilă.

Întrebat dacă va fi de acord cu varianta unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului care să modifice legea alegerilor locale în acest sens, daca partidele ar fi de acord, prim-ministrul a spus:

„O să discut cu partidele politice întâi”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat duminică, la Iași, că ideea alegerilor pentru funcția de primar în două tururi de scrutin este una foarte bună, șeful statului precizând că schimbarea legii actuale depinde de partidele parlamentare și de Guvern și le dorește acestora să găsească „cea mai înțeleaptă soluție”.

„Ideea este, sigur, foarte bună. Întrebarea se pune dacă se mai poate, cu așa puțin timp înainte de alegeri, schimba legea. Asta este o decizie a partidelor parlamentare și, sigur, în oarecare măsură, a Guvernului. Eu le doresc să găsească cea mai înțeleaptă soluție”, a spus președintele Iohannis, citat de Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.