Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, întâlnire cu Grindeanu și Ministrul de Finanțe: Care este MOTIVUL

www.nasul.tv
Iohannis Grindeanu

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, miercuri, cu premierul Sorin Grindeanu şi cu ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, pentru discuţii privind bugetul de stat pentru anul 2017.

Întâlnirea va avea loc, la ora 15,00, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a avut luni o convorbire telefonică cu premierul Sorin Grindeanu, în cadrul căreia i-a transmis invitaţia.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, cere Guvernului să explice modul în care va gestiona efectele măsurilor adoptate săptămâna trecută şi modul în care aceste măsuri vor avea un impact bugetar. În acest context, preşedintele României avut o discuţie telefonică cu premierul Sorin Grindeanu, discuţie în cadrul căreia l-a invitat pe acesta la Palatul Cotroceni pentru o analiză clarificatoare. (...) Preşedintele României vrea să afle, direct de la premier, care sunt planurile Guvernului în legatură cu bugetul pe anul 2017. Este o discuţie necesară pentru că există foarte multe îngrijorări în legatură cu sustenabilitatea acestor măsuri şi efectele pe care le-ar putea avea asupra economiei", a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Nicolae Popa face DEZVĂLUIRILE care CUTREMURĂ țara: Traian Băsescu și Kovesi sunt VIZAȚI

Ea a precizat că la întâlnire va participa şi ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan.

Ministrul Finanţelor a anunţat, luni, că la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis membrii Cabinetului vor prezenta ''un concept în legătură cu proiecţia bugetară pe acest an.

"Până mâine, la ora 15,00, ne vom strădui să avem foarte bine conturate toate argumentele care să demonstreze că proiecţia noastră atât pe venituri, cât şi pe cheltuieli şi mai ales viziunea privind indicatorii macroeconomici sunt corecte, toate acestea. Vom adopta o proiecţie bugetară sustenabilă cu încadrarea în deficitul de 3%. La Cotroceni mergem cu un concept în legătură cu proiecţia bugetară, proiectul de buget, lucrăm intens la acest proiect şi va fi prezentat în Parlament, sperăm în cursul acestei luni", a spus Viorel Ştefan, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Sorin Grindeanu este prima de la învestirea noului Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.