Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, intalniri cu toti liderii partidelor parlamentare

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca s-a intalnit cu liderii partidelor politice pentru a discuta cu acestia despre numirea noului sef al SRI. Nici unul dintre acestia nu si-a exprimat dezacordul fata de propunerea ca Eduard Hellvig sa fie cel propus, dar nici nu si-au dat toti acordul.

"Am decis sa fac o nominalizare pentru conducerea SRI pentru ca situatia generala necesita o clarificare si aceasta clarificare depinde de mine. Este o persoana si pregatita si suficient de bine pregatita si suficient de calma. Calmul este un lucru important. L-am intrebat daca este de acord si a fost de acord", a spus Iohannis la Digi 24.

Iohannis, intrebat daca are emotie privind votul din parlament, Iohannis a raspuns:

"Cu emotiile nu rezolvam nimic. Eu am cautat o solutie si sper sa fie pe placul parlamentarilor. Am vorbit cu toti liderii de formatiuni parlamentare, i-am intalnit pe toti in cursul zilei de azi, unii au fost direct de acord, unii au spus ca vor sa se consulte cu colegii de partid, ceea ce mis e pare absolut normal. N-a fost insa niciunul care sa spuna ca nu e de acord.

Este nevoie de un director la SRI care duce mai departe SRI-ul in zona europeana. SRI a devenit una dintre institutiile cele mai respectate. Este nevoie de cineva cu autoritate si cu o imagine foarte buna. Dupa parerea ema domnul Hellvig are aceste calitati", a explicat Iohannis.

El a mai spus ca nu a vrut sa amestece nominalizarea la SIE cu cea de la SRI:

"Nu am vrut sa amestec aceste doua lucruri. Fiecare serviciu are specificul lui. Voi aborda si chetiunea SIE, sper sa nu dureze foarte mult. O sa aflati cand o sa fac o nominalizare", a spus Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.