Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, la prima înfrângere în Parlament pe tema Codului Fiscal

iohannis parlament

Senatul se reuneşte astăzi de la ora 15,00 în sesiune extraordinară pentru dezbaterea şi votarea cererii de reexaminare a noului Cod fiscal transmisă de şeful statului Klaus Iohannis, iar comisiile de specialitate au termen să întocmească raportul în cazul Codului Fiscal până luni la ora 10,00.

Senatorii Comisiei pentru transporturi si energie au hotărât astfel să nu dea curs solicitării președintelui Iohannis și au avizat  negativ cererea de reexaminare  privind Codul fiscal.

'Dupa discutii cu reprezentantii Ministerului Finantelor si dupa analizarea solicitarii presedintelui României privind Codul fiscal, am decis, cu majoritate de voturi, sa dam aviz negativ la solicitarea de reexaminare a presedintelui Iohannis. Am considerat ca în ceea ce priveste Comisia de transporturi si energie nu sunt elemente care sa conduca la o modificare a punctului nostru de vedere, respectiv sustinerea cu amendamente a Codului fiscal. Cu alte cuvinte, ar trebui retrimis presedintelui pentru promulgare în forma aprobata de Parlament', a precizat, potrivit Agerpres, presedintele Comisiei de transporturi, Mihai Fifor.

Fifor a mai declarat ca din partea Ministerului de Finante si a Guvernului 'nu a venit o sustinere a acestei solicitari a presedintelui', motiv pentru care comisia ramâne 'la pozitia initiala'.

Avizul Comisiei este consultativ, plenul Senatului urmând sa analizeze luni cererea de de reexaminare a Codului fiscal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.