Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis le-a TRASAT obiectivele procurorilor și judecătorilor

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj clar procurorilor și judecătorilor în timpul discursului de la bilanțul Ministerului Public: dosarele Revoluției și Mineriadei sunt prioritare.

"Atacurile la adresa procurorilor și judecătorilor au cunoscut în ultima perioadă o creștere îngrijorătoare.

Citește și: Dragnea aruncă BOMBA: 'Am înțeles că mi s-a MĂRIT pedeapsa pentru că am spus că sunt nevinovat'

 

Ministerul Public se va confrunta şi în perioada următoare cu o serie de provocări care continuă să rămână la un nivel ridicat.

O instrumentare mai eficientă a diverselor tipuri de cauze, o atenție sporită la efectuarea actelor de urmărire penală și respectarea drepturilor fundamentale ale persoanelor, reducerea numărului de dosare și echilibrarea volumului de activitate al parchetelor sunt doar câteva dintre acestea.

Sunt însă convins că printr-un dialog constant și prin plasarea de fiecare dată a interesului public în centrul atenţiei dumneavoastră, astfel de provocări pot fi lesne depășite.

Apreciez foarte mult faptul că Ministerul Public face eforturi susținute pentru restabilirea adevărului și pentru tragerea la răspundere a celor vinovați de crimele comise în timpul comunismului, ca și în perioada tulbure care a urmat.

De aceea, aștept, ca și societatea românească, finalizarea anchetelor privind Revoluția și Mineriada, așa cum scrie la carte: prin decizii clare și cât mai rapide, temeinice și legale.

Aveţi în mine un partener în efortul de a face România o democraţie consolidată, o ţară în care legea este unanim respectată, iar justiţia se înfăptuieşte în mod egal pentru toţi.", a spus Klaus Iohannis la bilanțul Ministerului Public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.