Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, mesaj de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

iohannisColectiv

Președintele Klaus Iohannis a transmis miercuri, 27 ianuarie, un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

„Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este dedicată memoriei colective a suferinței, dar ne obligă totodată să rămânem cu ochii deschiși și să privim lucizi în continuare la modul în care funcționează societatea noastră. Cunoașterea şi însușirea lecției tragice a Holocaustului reprezintă armele sigure de prevenire, combatere şi neutralizare a tuturor formelor de antisemitism, xenofobie şi extremism care pot, încă, să renască într-o colectivitate umană. În ultimii ani, negarea Holocaustului ori retorica plină de ură a trecutului au fost intens combătute de statul român prin acțiuni concrete de condamnare a ororilor şi de păstrare a memoriei victimelor și sunt ferm convins că așa trebuie să acționăm și în continuare. În același timp, vreau sa subliniez că avem responsabilitatea de a acţiona, fără teamă şi cu neclintită împotrivire, în fața mobilizărilor extremiste sau radicale, menite să fragilizeze eforturile noastre de până acum”, se arată în mesajul transmis de către Administrația Prezidențială.

Șeful statului a amintit, în mesajul său, că țara noastră se pregătește să preia în acest an președinția Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), subliniind că aceasta este o oportunitate pentru România de a demonstra progresele făcute referitor la asumarea trecutului dar şi pentru a avansa măsuri pentru consolidarea educației în domeniul Holocaustului în rândul tinerilor.

„România se angajează să întreprindă demersurile necesare pentru ca istoria Holocaustului să fie pretutindeni cunoscută, iar lecțiile trecutului să devină fundamente pentru pace şi stabilitate”, a punctat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.