Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, mesaj pro-unificare cu R.Moldova: Dacă îşi doresc, se va întâmpla

iohannis

Liderul PNL, Klaus Iohannis, susţine ca reunificarea cu Republica Moldova nu este un concept care vine în contradictie cu integrarea acestei tari în Uniunea Europeana si ca unirea este ceva ce doar Bucurestiul poate oferi si ce doar Chisinaul poate accepta.

'Relatia speciala între România si Republica Moldova are un cadru foarte concret si pe acesta trebuie sa ne concentram: spatiul european comun. Multi analisti, multi politicieni vin cu conceptul de reunificare ca si un concept care vine în contradictie cu integrarea europeana. Or, nu este nicidecum asa. În aceasta etapa, pe termen scurt si mediu, trebuie sa ne concentram pe ceea ce se poate face acum: drumul, parcursul european al Republicii Moldova, trebuie sa-i sprijinim cu tot ce putem si stim cum se face, avem know-how, trebuie intensificate relatiile culturale, economice, institutionale si asa mai departe. Daca aici vom avea succes, în mod automat relatiile vor deveni mai apropiate si putem sa ne gândim si la urmatoarea etapa, urmatoarea etapa ar fi o reunificare, însa reunificarea nu vine în contradictie cu spatiul comun european. (...) Unirea este ceva ce doar Bucurestiul poate oferi si doar Chisinaul poate accepta. Iar daca ei îsi doresc acest lucru, atunci se va întâmpla', a spus Iohannis, la RFI.
El a aratat ca si-ar fi dorit o vizita în Republica Moldova în campania electorala, dar ca nu stie daca va reusi: 'Pentru mine, Republica Moldova este ceva foarte special si pentru noi, România, Republica Moldova, Basarabia, reprezinta ceva foarte special. Este o relatie unica România - Republica Moldova, avem istorie comuna, avem limba comuna, avem cultura comuna si avem aspiratii comune europene si as sublinia acest lucru. România este membra în UE, Moldova doreste sa devina membra în UE. Si-a început parcursul în Europa si ceea ce trebuie sa facem noi acum neaparat este sa-i sprijinim cu ce putem pentru a-i încuraja si pentru a accelera intrarea Republicii Moldova în UE'.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.