Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, nou mesaj pe tema Educatiei intr-o zi aniversara

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri, un mesaj cu ocazia aniversării a 155 de ani de la înfiinţarea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Mesajul a fost prezentat de către doamna Ligia Deca, Consilier de Stat, Departamentul Educaţie şi Cercetare. El a facut apel la implicare universitatilor in construirea 'Romaniei lucrului bine facut' si la implicarea intelectualilor si a studentilor in societatea romaneasca.

„Încep prin a vă transmite un sincer «La mulţi ani!» cu ocazia aniversării a 155 de ani de la înfiinţarea Universităţii «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi. Pe parcursul a mai mult de un veac și jumătate, universitatea dumneavoastră a avut un rol cheie în formarea identității spirituale, artistice și științifice a poporului român.

În Sala Paşilor Pierduţi se păstrează vii ecourile unor iluştri profesori şi absolvenţi ai acestei instituții de învățământ superior, precum Titu Maiorescu, George Călinescu, Horia Hulubei, Grigore Moisil, Nicolae Titulescu sau Matei Cantacuzino. Este remarcabil că profesorii și studenții dumneavoastră nu doar au trăit istoria, ci s-au şi implicat activ în determinarea cursului acesteia. Permanent conectată la evoluția culturală, științifică și politică, Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi a generat constant cunoaştere, contribuind la dezvoltarea şi modernizarea societăţii româneşti.

Astăzi, Universitatea se remarcă internațional prin calitate în cercetare, dar și prin inovație. Parteneriatele dumneavoastră cu instituții de prestigiu din peste 30 țări și aportul constant adus promovării francofoniei în spațiul românesc sunt alte dovezi ale valorii, dublate de experiență, a comunității academice și a actului educațional. În acest context, vă invit să deveniţi parteneri în demersul iniţiat de Administraţia Prezidenţială, de a oferi educaţiei naţionale o viziune coerentă, cu obiective clare şi pe termen lung. În comunitatea academică a Universităţii «Alexandru Ioan Cuza» există specialişti autentici pe zona politicilor educaţionale, precum şi o cultură a valorilor morale pe care le consider deosebit de relevante pentru acest proiect.

Universitățile pot și trebuie să devină adevărate repere în construirea României lucrului bine făcut. Cred cu tărie în rolul comunităților academice de a genera noi idei pentru progresul social și economic, dar și de a îmbunătăţi procesul de educaţie, astfel încât să poată fi exploatat întregul potenţial al studenţilor noştri, cu implicaţii majore pentru evoluţia întregii societăţi. Avem nevoie să redeveniți acele forţe de progres intelectual, inovare și dezbatere autentică în spațiul românesc, cu o largă și susținută implicare în rezolvarea problemelor locale, naționale și globale.

În toate aceste demersuri vă sunt alături. Vă adresez deci tuturor – studenți, profesori, cercetători, membri ai conducerii universității - provocarea de a reflecta asupra modului în care putem contribui, împreună, la dezvoltarea României puternice.

Vă urez încă o dată «La mulți ani!» și să aveți un an universitar plin de speranță, viziune și împliniri!”, a transmis Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.