Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis: Nu îmi imaginez alte metode de schimbare a Guvernului decât cele democratice

presidency.ro
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis declară că nu îşi imaginează alte metode de schimbare a Guvernului decât cele democratice, respectiv prin moţiune de cenzură sau prin alegeri.

Iohannis a fost întrebat la Sibiu când va fi schimbat Guvernul.

”Cu siguranţă că acest Guvern îşi va termina, cândva, mandatul, mai repede sau mai târziu, asta decid românii, prin alegeri. Nu îmi imaginez alte metode de schimbare a unui Guvern decât cele democratice, adică prin moţiune de cenzură sau prin alegeri, dar în oricare dintre variante este bine ca toată lumea să fie pregătită. Imaginaţi-vă ce abordare greşită ar avea opoziţia dacă nu s-ar pregăti pentru guvernare. Că până la urmă asta înseamnă democraţia, alternanţa la guvernare. Şi evident că toată lumea trebuie să se pregătească, nu doar pentru alegeri, ci şi pentru a guverna”, a răspuns preşedintele.

Întrebat dacă la şedinţă a cerut ca luptele interne să înceteze în interiorul PNL, Iohannis a spus că a adresat liberalilor câteva gânduri şi idei pozitive.

”Cred că PNL este un partid în consolidare şi cu siguranţă cât de consilidaţi şi cât de bine se vor prezenta vom vedea în alegerile care urmează, 2019 - 2020”, a spus Iohannis.

La rândul său, liderul PNL, Ludovic Orban că preşedintele a avut câteva solicitări pe care le-a formulat și la Consiliul Național: ”să apropiem cât mai mult partidul de cetățeni, să instituționalizăm dialogul permanent între aleși, indiferent că sunt la nivel național, județean sau local și cetățenii români, să fie un dialog permanent între cei aleși și cetățeni. De asemenea, (ne-a cerut – n.r.) fie să comunicăm mai bine soluțiile pe care le-am prezentat până astăzi, fie să identificăm soluții solide pentru problemele mari cu care se confruntă România astăzi. Ne-a transmis mesajul de a fi foarte implicați, extrem de prezenți și de a încerca să aducem în atenția publică cât mai multe teme care sunt relevante pentru societatea românească și care să permită cu adevărat o continuare a unei alternative solide la ceea ce se întâmplă astăzi în România”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.