Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis precizează de ce pe Firea - NU și pe Băsescu - DA

firea iohannis

Președintele României a susținut o declarație de presă, după ședința CSAT. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că a decis să nu-i invite pe cei cu probleme penale la parada militară de Ziua Naţională, pentru că, spune el, este bine să se dea semnale că se promovează curăţenia politică de la vârful statului.

Președintele României a fost întrebat de ce președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, conform protocolului, nu este invitat la astfel de evenimente.

„Protocolul nu prevede așa ceva, singurul document legislativ care prevede anumite invitări este legea care clarifică ordinele naționale. Și acolo se prevede că purtătorii Ordinului „Steaua României” sunt invitați la manifestări oficiale”, a spus Iohannis.

Întrebat dacă l-a invitat pe fostul președinte Traian Băsescu la parada de 1 Decembrie, Klaus Iohannis a răspuns afirmativ.

„Da, l-am invitat”, a răspuns Iohannis.

Criteriile nu i se aplică și dumnealui, a întrebat un jurnalist.

Iohannis explică de ce nu i-a invitat pe Dragnea și Tăriceanu la parada de 1 Decembrie/VIDEO


„Ba da”, a răspuns sec președintele României..

Totodată, Klaus Iohannis a fost invitat să răspundă acuzațiilor din spațiul public, și anume dacă folosește această recepție în scop electoral, având în vedere că președintele PNL, Alina Gorghiu, a fost invitată la recepție, în timp ce primarul Capitalei, Gabriela Firea, care nu are probleme penale, nu.

„În pregătirea evenimentelor de 1 Decembrie, au apărut, cum e destul de frecvent la noi, probleme. Bunăoară, s-a pus problema încă din noiembrie unde să se ţină parada. Arcul de Triumf a fost bine împachetat de constructori, iar Piaţa Constituţiei a fost deja dată unor organizatori pentru, cred, un târg de Crăciun. Şi atunci opţiunile au devenit foarte puţine. Ministerul Apărării Naţionale a dorit să organizeze exemplar aceste manifestări şi am fost de acord ca toată lumea să se implice în rezolvarea problemei de la Arcul de Triumf, pentru a permite organizarea paradei acolo. S-au implicat destul de mulţi, şi printre cei care s-au implicat a fost doamna Primar General, care a contribuit la deblocarea situaţiei şi la ajungerea în situaţia în care se poate face parada în zona Kiseleff – Arcul de Triumf. Ministerul Apărării a dorit, în recunoaşterea meritelor doamnei Primar General să-i facă o invitaţie specială la paradă, ceea ce s-a şi întâmplat, cu ştiinţa mea. Faptul că doamna Primar General a interpretat aşa cum a interpretat invitaţia mi se pare inelegant.”, a mai spus Klaus Iohannis.

Dacă au fost atât de importante contribuțiile doamnei Firea, de ce nu a fost invitată și la recepția de la Cotroceni, a întrebat un alt jurnalist.

Președintele României nu a mai dorit să ofere nicio explicație.

„Cred că am epuizat subiectul acesta!”, a conchis președintele României.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.