Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, prizonierul PNL. Ce interese il despart de liberali si totusi e la mana lor

iohannis pnl 2

Presedintele Klaus Iohannis este prizonierul PNL, in conditiile in care anumite interese il despart pe presedinte de partid, aceasta este opiniafostului consilier prezidential Sebastian Lazaroiu.

El sustine ca Iohannis a cerut reexaminarea Codului Fiscal pentru ca se teme de consecintele negative pe care acesta l-ar putea avea chiar in anii in care va candida pentru un nou mandat. In timp ce PNL doreste reduceri de taxe acum, miza lor electorala fiind mult mai aproape decat cea a presedintelui. Iohannis insa este la mana Parlamentului, implicit si a PNL, pentru ca el nu are drept de veto si nu poate respinge Codul Fiscal.

"Nu trebuie să fii prea perspicace să-ţi dai seama că Iohannis, care a binecuvântat până acum toate cheltuielile nemăsurate ale guvernului Ponta, a respins Codul Fiscal dintr-un interes personal bine calculat. Conform estimărilor specialiştilor BNR, dacă s-ar aplica relaxarea fiscală, deficitul bugetar va ajunge la 4% în 2016 şi la 5% în 2017. Orice specialist îţi poate spune ce implicaţii economice ar avea aceste deficite în 2018 şi 2019, ani cruciali din punct de vedere electoral pentru reînoirea mandatului prezidenţial: fie austeritate, fie „Grecia”.

Dar, să ne înţelegem, PNL nu are aceeaşi agendă cu Iohannis. PNL vrea la guvernare din 2017 până în 2020. Puţin le pasă liberalilor dacă Iohannis va mai câştiga sau nu un mandat. În fond, specialişti în alianţe conjuncturale, liberalii ar putea face o mare coaliţie cu PSD în 2020. Şi, oricum, mai e foarte mult până atunci", a explicat Lazaroiu in evz.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.