Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis propune reducerea TVA la 19%

Actuala cota de TVA de 24% este prea mare si reprezinta principala sursa a evaziunii fiscale, fiind necesara în anii urmatori o revenire la nivelul anterior, de 19%, a afirmat miercuri candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, în timpul unei vizite la Curtea de Arges.

'Trebuie sa revenim la TVA de 19% din cel putin doua motive. TVA-ul este foarte mare si se constituie într-o împovarare si pentru omul simplu. În al doilea rând, TVA-ul mare este cea mai importanta sursa de evaziune fiscala. Daca vrem sa combatem evaziunea fiscala, trebuie sa avem curajul sa spunem ca TVA-ul este prea mare, trebuie redus', a declarat Iohannis.
Candidatul ACL a adaugat ca o reducere a TVA nu se poate face brusc, ci în etape, pentru a nu afecta grav încasarile bugetare.
'Nu vreau sa spun ca trebuie redus de azi pe mâine, asa ceva nu se poate, ca ramânem fara surse de finantare. Dar se poate reduce în trepte si atunci revenim în zona în care mai multi agenti economici vor plati benevol TVA-ul si vom intra iarasi într-o zona de normalitate. Acum suntem într-o zona de TVA prea mare', a spus liderul liberal.
Klaus Iohannis a vizitat miercuri fabricile din Curtea de Arges ale companiilor germane Steinel si Dr. Oetker, apoi a purtat discutii cu oamenii de afaceri din din zona de nord a judetului Arges. Programul candidatului ACL mai include o vizita la Automobile Dacia, precum si la o societate comerciala din municipiul Pitesti.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.