Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis: Românii din străinătate sunt vectori de dezvoltare pentru țară

lazaroiu_e_putin_probabil_verdictul_cazul_iohannis_dat_pana_alegeri[1]

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, 23 februarie, că diaspora trebuie să redevină prioritate națională, pentru că sunt vectori de dezvoltare pentru țară.

”Vorbim de multe ori despre pierderea pe care o reprezintă plecarea românilor în străinătate. Într-o altă abordare, însă, putem să vedem și oportunitatea oferită de prezența unei diaspore puternice peste hotare. Bine angrenată de un stat atent, aceasta poate deveni o importantă resursă pentru dezvoltarea şi modernizarea României, un adevărat capital care poate fi valorificat. Statul român trebuie să-i servească deopotrivă pe toţi românii, din interiorul și din afara ţării înseamnă, de fapt, a crea un cadru propice pentru bunăstarea tuturor românilor. Diaspora trebuie să redevină o prioritate națională... Putem valorifica ingeniozitatea și creativitatea românească. Avem datoria să le oferim mai mult, oportunități concrete pentru a-i atrage să își investească productiv talentele și resursele înapoi acasă. Românii de peste hotare sunt importanți și factori de decizie în țările gazdă. Românii din străinătate sunt vectori de dezvoltare pentru țară”, a declarat președintele la întâlnirea cu diaspora de la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis crede că este nevoie de mai mult în relația cu diaspora, nu doar de decizii politice.

”Pentru a pune în valoare toate valențele românilor ne trebuie mai mult decât o acțiune a decidenților politici, trebuie să îi cunoaștem cu adevărat, cine sunt, ce își doresc. Românii care sunt la muncă sau la studii în afară au pus România pe harta lumii prin valoarea lor. Propun românilor din afara granițelor un parteneriat bazat pe încredere și scop comun: transformarea României într-un stat prosper și puternic”, a mai precizat președintele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.