Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis se blindează cu 660.000 de euro! Sistem de securitate nou, la Controceni, pentru a preveni un atac terorist

Mediafax
Klaus Iohannis

Administrația Prezidențială se dotează cu un sistem nou de securitate. Nu mai puțin de 660.000 de euro se pun la bătaie pentru un sistem de securitate nou, care să prevină un posibil atentat cu mașini care să treacă de barierele de securitate. Pe scurt, Klaus Iohannis se teme să nu fie atacat de teroriști, în condițiile în care zi de zi declară că România e o țară sigură, apărată de NATO.

Anunțul privind licitația a fost deja urcat pe SEAP

Pe 9 iunie 2023, instituția a publicat un anunț de participare la o licitație în urma căreia se va atribui contractul „Proiectare, execuție și instalare Sistem de bariere de securitate”, conform informațiilor consultate de FANATIK pe platforma achizițiilor publice. Valoarea totală estimată a contractului este de 3.277.310,93 lei, adică aproximativ 660.000 de euro.

În document se menționează clar că sistemul de securitate este instalat pentru a fi eficient împotriva mașinilor care ar forța barierele de la Palatul Cotroceni: “Instalarea barierelor de securitate împotriva autovehiculelor ostile va presupune efectuarea unor lucrări de construcții, pe domeniul public, în imediata proximitate a celor cinci porți de acces auto Complexului “Palat Cotroceni”: PCA Leu, PCA Marinescu, PCA Botanică, PCA Ana Davila si PCA Panduri”.“În baza atribuțiilor competențelor legale, structurile de specialitate din cadrul Administrației Prezidențiale și al SPP organizează și desfășoară procese de management al riscurilor de securitate fizică pentru obiectivul Complex „Palat Cotroceni” pe baza cărora sunt dimensionate și implementate măsurile de securitate de natură tehnică, procedurală și operațională destinate să mențină riscurile identificate la un nivel rezidual acceptabil”, se mai notează în document.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.