Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis se întâlnește cu societatea civilă. UPDATE: Scandal la poarta Cotroceniului

Întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis și societatea civilă a început. Coalițiile de ONG-uri au putut să se înscrie pentru consultări până aseară, 5 noiembrie, la ora 24:00. Mai mulți protestatari s-au adunat la poarta Palatului Cotroceni și cer să fie primiți la consultări.

UPDATE: Dan Mihalache a fost scos din sala unde au loc consultările, a declarat jurnalistul Mircea Marian pe Facebook.

UPDATE: Conform Mediafax  cinci organizaţii neguvernamentale, care i-au transmis preşedintelui Klaus Iohannis o listă de revendicări, discută astăzi cu președintele Klaus Iohannis: ExpertForum (EFOR), Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE), Grupul pentru Dialog Social (GDS), Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) şi Asociaţia Pro. Și Adrian Despot, care inițial anunțase că nu va participa, s-a răzgândit după ce a fost sunat de președintele Klaus Iohannis și este prezent la discuții. De asemenea, la consultări participă și Liviu Mihaiu, dar şi Claudia Postelnicescu (Iniţiativa România).

UPDATE: Nicușor Dan a declarat pe Facebook că a fost invitat să participe la consultările de la Cotroceni și că este „tentat” să dea curs invitației. Ulterior, în jurul orei 13.15 el a ajuns la Palatul Cotroceni.

Conform Administrației prezidențiale, au fost primite 5520 de mesaje. Însă consultările inițiale vor cuprinde doar 20 de reprezentanți, informează Digi24.

Atât modalitatea de convocare cât și tematica întâlnirilor au stârnit nemulțumiri. Una din cele mai ferme reacții a venit de la Centrul de Resurse Juridice:

„Dacă motivul consultării este numirea unui premier, cu regret vă informăm că acest lucru face parte, din punct de vedere constituțional, din fișa postului dumneavoastră și a partidelor trimise de noi (trebuie să ne asumăm asta) în Parlament. Dacă scopul invitației dumneavoastră este acela de a afla doleanțele cetățenilor, atunci trebuie să vă deplasați în stradă. Între timp, socotim că e timpul să vă asumați în integralitate mandatul constituțional.”, se arată în poziția CRJ.

Tot asăzi, președintele a avut consultări cu reprezentanții UNPR și cu reprezentanții ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.