Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis sustine ca presedintele nu e obligat sa faca doar ce scrie in Constitutie

Presedintele PNL Klaus Iohannis a declarat marti la stirileprotv.ro ca presedintele nu este obligat sa faca doar ce scrie in Constitutie ci ca poate sa faca mult mai mult.

"Lumea isi imagineaza ca presedintele poate sa faca numai ce e scris in Constitutie, presedintele poate mult mai mult, pentru ca este ales de oameni. Atunci presedintele nu este doar cel ales cu cele mai mult voturi, ci si cel mai vizibil. Trebuie sa fie un exemplu de comportament public si sa aiba o viziune pentru tara.

Nu vreau sa fiu singur intr-un turn de fildes, vreau sa fiu un presedinte cu un Guvern de centru-dreapta si cu partidul meu la guvernare", a spus Klaus Iohannis.

In schimb el se contrazice la cateva minute dupa aceasta declaratie si sustine ca vrea sa respecte "litera Constitutiei" ca vrea sa fie un "presedinte arbitru, mediator".

Klaus Iohannis s-a contrazis din nou spunand ca nu sustine migratia politica, dar ca este convins ca majoritatea politica din Parlament se va rearanja dupa alegerea sa ca presedinte. Aceasta rearanjare ar putea implica si migratie politica.

"Guvernul pe care il avem acum e ineficient. Nu e suficient sa imi doresc alt guvern, trebuie intrunite conditiile. Este foarte probabil sa se schimbe raportul pruterilor in Parlament dupa ce ies eu presedinte. (...) Multi parlamentari isi vor schimba optiunea politica. Propriul partid il va trimite acasa pe Victor Ponta", a declarat Klaus Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.