Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis: Vor fi trimiși mai puțin cu 617 militari și polițiști în misiuni în afară țării, în 2021

Facebook
klaus iohannis

Armata României va participa cu un efectiv de 1.940 de militari și civili la misiuni și operații în afara teritoriului țării, cu 436 mai puțini decât în acest an, iar Ministerul Afacerilor Interne va participa cu 841 militari și polițiști, cu 181 mai puțini decât în 2020, a anunțat Klaus Iohannis.

„Am aprobat forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2021. Armata României va participa cu un efectiv de 1.940 de militari și civili la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, cu 436 mai puțini decât în acest an, iar Ministerul Afacerilor Interne va participa cu 841 militari și polițiști, cu 181 mai puțini decât în 2020”, a spus președintele Klaus Iohannis, în ședința CSAT de miercuri.

Șeful statului a precizat că în aceeași ședință a aprobat Programul privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în anul 2026 și în perspectivă.

„Fără o armată puternică, un stat nu are credibilitate internațională și strategică. Resursele importante destinate înzestrării Armatei României fac posibilă realizarea capabilităților de apărare națională în cadrul sistemului de apărare colectivă a NATO și, în același timp, programele multianuale coerente pot oferi industriei românești șansa de relansare, în special prin cooperare instituțională cu firmele de profil ale aliaților noștri”, a conchis liderul de la Cotroceni.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a reunit, miercuri, de la ora 12.00, în sistem de videoconferință. Pe ordinea de zi a şedinţei au fost incluse subiecte referitoare la: Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024; Forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2021; Programul privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în anul 2026 și în perspectivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.