Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis vrea să schimbe Constituția

Iohannis Implicarea Rusiei in Siria complica criza actuala

Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat intenția de a modifica Constituția, drept urmare va chema partidele politice la o discuție pe temă, după alegerile din 2016.

"Da, dar nu în acest an electoral. Nu nu cred că o îmbunătăţire a Constituţiei sau o discuţie aşezată despre modernizarea Constituţiei se poate face în an electoral, însă după alegeri eu sunt hotărât să provoc partidele politice la o discuţie de oportunitate a modernizării Constituţiei", a anunțat președintele.

Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.

Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.

Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.