Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis il AMENINTA pe Ponta: Nu mai tolerez asa ceva!

iohannis otopeni

Presedintele Klaus Iohannis l-a amenintat joi, la plecarea sa in Italia, pe premierul Victor Ponta cu privire la acuzatiile facute de acesta. Ponta sustine ca prin lideri PNL presedintele a fost indemnat sa ceara reexaminarea Codului Silvic in interesul companiei austriece Holtzindustrie Schweighofer. Reprezentantatii companiei, a mai spus Ponta, s-au intalnit cu lideri PNL sa ii indemne sa lupte pentru interesele austriecilor.

"Mi se pare o declaratie foarte curioasa, am luat act cu surprindere de ea. Afirma tanarul prim-ministru ca are informatii de la servicii cum ca oameni din anturajul meu s-ar fi intalnit cu procesatori de lemn.

Citeste si: Iohannis il pune pe directorul SRI sa-l verifice pe Ponta

Acest lucru este surprinzator si fals. Am verificat la nivelul administratiei prezidentiale si nimeni nu s-a intalnici nici cu lobysti, nici cu cineva din PNL. Cand am trimis Codul SIlvic la Parlament, am avut un document de la Consiliul Concurentei care ne prezenta ca exista risc de infingement. Si prim-ministrul are datoria sa vegheze ca legislatia romana sa fie in concordanta cu cea europeana.

Nu a existat niciun indiciu ca cineva a incercat sa intervina. La mine in niciun caz!

Am rugat organele abilitate sa verifice de ce informatii dispunea prim-ministrul. Daca nu se confirma, prim-ministrul va raspunde. Astfel de afirmatii, de insinuare a unui trafic de influenta nu pot fi clasificate ca informatii pentru ca vrei pari mai interesant la televizor. Sper ca nu fie o revenire la logica din campanie si o sa fie la un nivel inacceptabil de jos.

Am rugat pe cei din departamentul juridic sa verifice care e incadrarea si cum putem sa facem demersuri in cazul foarte probabil in care sunt nesustinute de dovezi. Nu e bine daca iar ne jucam cu astfel de informatii ca in campanie. Nu mai suntem in campanie, nu mai tolerez asa ceva", a spus Iohannis pe aeroport.

Citeste si: Ponta, acuzatii grave la adresa liberalilor. Ce l-au informat serviciile

Citeste si: PNL raspunde atacului lui Ponta: Daca nu sesizeaza autoritatile, favorizeaza infractorul

Citeste si: Scandalul defrișărilor ia amploare: Consiliul Concurenței desființează noul Cod Silvic


 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.