Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu anunță DEZASTRUL: 'Tot ce se întâmplă acum e moartea PSD. O să fie un simulacru de congres'

2.bp.blogspot.com
ion cristoiu

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu avertizează că PSD riscă să se dezintegreze dacă nu trece la o dezbatere internă amplă privind soarta partidului, subliniind că ultimele dispute dintre social-democraţi arată mai degrabă o preocupare pentru funcţii de conducere, decât pentru reformare, anunță MEDIAFAX.

Ion Cristoiu afirmă că dezvăluirile despre o anchetă a DNA privind cheltuielile pentru campania prezidenţială a Vioricăi Dăncilă şi controversa creată de candidatura lui Vasile Dâncu la şefia Consiliului Naţional al PSD nu sunt altceva decât o luptă pentru putere înainte de congres.

Citește și: EXCLUSIV Lovitură de teatru: LIDL cedează: Mutarea făcută de gigantul german pe piața din România

„Nu e nicio fierbere în PSD. Poate că fierb apă de ploaie, dar apă în care să se afle ceva consistent, nu. Asistăm acum la cum se înjură unii pe alţii şi se dispută cine să fie ales la congres. Intervenţia DNA e cu cântec. Grupările din PSD se ameninţă fiecare cu DNA şi din acest punct de vedere, şi sigur, dacă SRI şi DNA se vor amesteca din nou în viaţa acestui partid pentru ca să câştige o anumită grupare fac o crimă la adresa interesului naţional”, a subliniat jurnalistul.

Ion Cristoiu susţine că PSD nu are nevoie de înjurături şi bălăcăreli, ci de o dezbatere internă, care să clarifice nu numai locul PSD pe scena politică, dar şi unele aspecte legate de trecutul recent sau politica actuală.

„PSD are nevoie, după uriaşa catastrofă care a însemnat pierderea majorităţi şi a unui succes electoral incredibil în 2016, o dezbatere despre partid, organizată de un grup independent, în care liderii PSD, foştii lideri, premieri şi să discute despre partid nu să se înjure, să se bălăcărească, nu să se ameninţe cu DNA, să discute (...) Din acest punct de vedere, tot ce se întâmplă acum, e moartea PSD”, a avertizat publicistul.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Orban! Raed Arafat a eșuat la întâlnirea cu PSD, USR și Pro România

Ion Cristoiu spune că PSD trebuie să se reformeze şi să lămurească mai multe aspecte.

„Unde este acest partid – la stânga, la dreapta, la centru, ce fac cu baronii locali, înnoirea cadrelor, ce fac cu specialiştii, ce fac cu comunicarea, de ce pierde strada, să fie mai multe platforme, mai multe aripi, recunoscute oficial, relaţia între partid şi parlament, guvern, serviciile secrete, preşedinte, de ce partidul a fost izolat, de ce a pierdut puterea. Numai asta putea să fie o întrebare la o consultare online organizată de actuala conducere a PSD (...) Se conturează două grupări în PSD, dar ele nu vizează viitorul PSD, ci cine pune mâna pe conducere. O să fie un simulacru de congres cum a mai fost la PSD şi până acum”, a avertizat jurnalistul.

Ion Cristoiu mai spune că PSD a exagerat în ultimul timp cu opoziţia sa constructivă, mai ales în condiţiile stării de alertă şi a deciziilor luate de guvernanţi în acest caz.

Citește și: EXCLUSIV În stare de alertă, SPP face noi achiziții de mașini! Limuzine de peste 100.000 de euro

„O altă chestiune este politica de moment a PSD. Sigur, e bine ca PSD să nu fie prea agresiv pentru a nu fi identificat de Klaus Iohannis cu ciuma roşie şi cu duşmanul. PNL nu trăieşte decât din tema

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.