Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, atac neașteptat la adresa lui Traian Băsescu: Să fie vorba de ceva mai grav?

cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu lansează un atac neașteptat la adresa fostului președinte Traian Băsescu. Cristoiu îl critică pe Băsescu pentru că i-a recomandat lui Klaus Iohannis să nu se supună deciziei Curții Constituționale și să inițieze referendumul pentru justiție.

Citește și: Augustin Zegrean dă verdictul: în ce termen va fi nevoit Iohannis să semneze revocarea Laurei Codruța Kovesi

”În două rînduri, deciziile CCR în chestiuni cruciale pentru bătălia pentru putere în România – rămînerea în funcția de președinte a lui Traian Băsescu – au fost îndeplinite fără crîcnire de către cei care au cerut arbitrajul CCR.

Acum, cînd vine vorba de o decizie privind un simplu demnitar, Traian Băsescu, Divizia Presă, PNL, USR îi cer lui Klaus Iohannis să nu respecte decizia CCR.

Aceiași cetățeni care în două rînduri – în 2009 și în 2012 – făceau gură împotriva celor care contestau deciziile CCR, susțineau că aceste decizii sînt sacrosante, avertizau că nerespectarea unei decizii a CCR înseamnă o lovitură mortală dată democrației. Păi cum vine asta?

Cînd CCR a decis în favoarea lui Traian Băsescu, era o instituție vitală pentru democrație, ale cărei decizii sînt infailibile.

Acum, cînd CCR a dat o decizie care nu convine e o instituție politizată și decizia nu trebuie respectată de președinte. Că astfel gîndesc și se exprimă TeFeLiștii, Sică Mandolină de la PNL și Tutankamon dată cu fard, tot de la PNL, precum și caporalii de la USR, mi se pare de înțeles.

Mai puțin de înțeles mi se pare poziția lui Traian Băsescu .

Fost șef de stat pe două mandate, beneficiarul unic al deciziilor CCR, Traian Băsescu nu numai că etichetează decizia CCR drept o ticăloșie, dar mai mult îndeamnă la nerespectarea acesteia.

Să fie vorba de ceva mai grav decît o descumpănire trecătoare?

N.B. CCR a declarat neconstituționale modificările aduse Legii aleșilor locali în urma unei legi votate de Parlament. Sesizarea de neconstituționalitate a fost făcută de Klaus Iohannis, cel îndemnat acum să nu respecte deciziile Curții, deoarece el, Președintele, e iubit de Poporul Român, care l-a și ales. Cel puțin așa delirează Ludovic Orban, în prezent președinte temporar al PNL, de meserie cîntăreț la mandolină pe la botezuri de oameni cu bani, dătători de bacșișuri grase. Potrivit aiurelii emise de Ludovic Orban în spațiul public, Parlamentul Româ- niei ar trebui să respingă decizia CCR. Nu de alta, dar Parlamentul a fost și el ales de Popor. Sînt sigur că la această confruntare cu minima logică Sică Mandolină va cădea leșinat de efortul intelectual cerut de răspuns.”, scrie Ion Cristoiu, pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.