Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu: Ce pericol paște România din cauza judecătorului șpăgar

stan mustata

Chiar dacă în unele cazuri, judecătorul îl achită pe cel vizat de procurori, totuși, datele și documentele din dosarul întocmit de DNA pot fi folosite de scriitorul politic, ba chiar și de scriitorul pur și simplu, pentru a extrage din ele, ca dintr-un zăcămînt, concluzii de viață. Din acest punct de vedere, rechizitoriul și documentele apărute pînă acum în cazul judecătorului Stan Mustață mi se par mai mult decît semnificative pentru Flagelul numărul unu al României tranzacționiste: Corupția.

Citește și: EXCLUSIV – STENOGRAME INCENDIARE din dosarul judecătorului săltat de DNA

Procurorii arată că Stan Mustață – judecător la Curtea de Apel București, om de care depindeau destinele altor oameni – a comis fapte de corupție pînă în aprilie 2014. Dacă ar fi să credem realităților, în ultimul timp DNA și-a sporit efortul de a-i prinde pe guzgani. Mai mult, rînd pe rînd, au mers la pușcărie persoane crezute pînă nu demult ca intangibile. Și cu toate acestea, Stan Mustață nu se oprește din vînzarea de sentințe favorabile. E drept, el își ia unele măsuri, stîngace, după opinia mea, deoarece DNA  beneficiază de sprijinul logistic al SRI, instituție avînd printre altele menirea de a contracara măsurile de protecție luate de spioni, de spioni babani, nu de alde Stan Mustață, dar nu-i trece o clipă prin gînd  s-o lase baltă.

De ce? Pentru că – zic eu -  nu vedea cine știe ce nenorocire în faptul de a fi prins. Stan Mustață era lacom după bani.

De ce n-a jefuit o casă? Foarte simplu. Dacă era prins, pușcăriei i se adăuga oprobiul public.

În cazul Corupției, nu există această stare de spirit. Avocații corupților se dau huța pe la televiziuni, atacă procurorii, care nu se pot apăra, corupții înșiși fac spectacole mediatice, lansînd acuzații politice, luîndu-i peste picior pe judecători, arătînd cătușele. Dacă ești baron PSD, îți sare în ajutor premierul României, și te căinează ca victimă televiziunile de casă ale Puterii: Antena 3 și România Tv. S-ar întîmpla același lucru dacă ai obține banii prin tîlhărie și nu prin corupție?!

Se schițează unul dintre cele mai grave pericole pentru sănătatea morală a nației: A fi corupt înseamnă a fi erou!

sursa: cristoiublog.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.