Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu comentează decizia lui Iohannis de a candida la prezidențiale: 'Și-a proclamat ipostaza de Salvator al națiunii. Momentul nu e ales la întâmplare'

ion cristoiu

Klaus Iohannis și-a anunțat sâmbătă candidatura la un nou mandat. „Momentul nu e ales la întîmplare”, spune Ion Cristoiu pe blogul personal, precizând că el urmează ședinței CExN a PSD de vineri seară, care ședință a luat decizii perfect corespunzătoare „Planului”: „revoltarea opiniei publice prin solidaritatea liderilor PSD cu Liviu Dragnea” și „îngrijorarea stîrnită în plan intern și internațional de declarațiile belicoase ale lui Liviu Dragnea privind punerea între paranteze a Parlamentului, a Justiției independente.”.

Jurnalistul susține că prin anunțul făcut „Klaus Iohannis și-a proclamat ipostaza de Salvator al națiunii”.

„Pentru a nu mai fi nici o îndoială asupra acestei posturi, Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura la un nou mandat. Nu pentru a face campanie electorală, cum bat cîmpii liderii PSD, ci pentru a-i asigura pe cei nelinistiți de declarațiile belicoase ale lui Liviu Dragnea că el, Klaus Iohannis, nu-i va abandona. Prin asta Klaus Iohannis dă o lovitură strașnică lui Dacian Cioloș. E semnificativ că demonstranții anti-PSD n-au mers la casa lui Dacian Cioloș pentru a-i cere sprijinul împotriva planurilor turbate ale PSD, ci la casa lui Klaus Iohannis. Și în absența Salvatorului a făcut semne cu mîna de după perdele Însăși Nevasta Salvatorului, Carmen Iohannis, Răvășitoare chiar și cînd face cu mînuța, ca Ileana Cosînzeana din turnul în care-l așteaptă pe Făt-Frumos plecat la București, să se bată cu balaurul Liviu Dragnea.”, scrie Cristoiu.

De ce a ales președintele Klaus Iohannis să facă anunțul candidaturii pentru un nou mandat acum? Semnale multiple de joc total/ ANALIZA

De asemenea, potrivit lui Cristoiu „starea de excepție anunțată de PSD prin Liviu Dragnea va justifica și măsurile de excepție ale Salvatorului”:

„Refuzul de a o revoca pe Codruța Kovesi. Dacă e război civil declanșat de majoritatea PSD, în apărarea statului de drept sînt permise și decizii precum cea de nerespectare a Constituției.

Ecaterina Andronescu intră la rupere după CEx-ul PSD: 'Mă îngrijorează cu această decizie. Cum n-au evaluat consecințele acestei hotărâri'

Convocarea în stradă a mulțimii ca singurul mijloc rămas președintelui de a salva democrația. În acest sens lucrează din plin Divizia Presă a Noului SRI și rețelele sociale aflate demult în stăpînirea Diviziei speciale a SRI.

Convocarea la Parchet a Vioricăi Dăncilă prin luarea în serios a plîngerii de Înaltă Trădare.

Transformarea evenimentului normal din punct de vedere democratic al votului la Moțiunea de cenzură într-un moment de răscruce pentru democrația din România, votul pro sau contra primind semnificații de vot pro sau contra democrației, pro sau contra statului de drept, pro sau contra statutului european al României.

Exercitarea unei presiuni ieșite din comun asupra liderilor PSD, asupra parlamentarilor PSD prin organizarea de manifestații de ostilitate în fața sediilor PSD din țară, a caselor în care stau liderii și parlamentarii PSD, a hărțuirii lor și a familiilor de grupuri violente în genul celui huliganic condus de Mălin Bot.”, notează jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.