Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, despre alegerile locale din Capitală: 'Nicuşor Dan, ţinut ca o pizza la frigider. Între timp, lumea se ocupă de dărâmarea lui Firea'

2.bp.blogspot.com
ion cristoiu

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că tot ce se va întâmpla în perioada următoare din punct de vedere al jocului electoral la nivelul Capitalei nu va avea legătură cu votarea unui nou primar, ci cu o strategie a regimului Iohannis de a elibera Bucureştiul de „ciuma roşie”, anunță MEDIAFAX.

Ion Cristoiu spune că Alianţa parafată duminică între partidul lui Victor Ponta, Pro România, şi a lui Robert Negoiţă, Bucureşti 2020, este doar o mişcare propagandistică prin care cei doi politicieni dau semnalul că vor să rupă din voturile Gabrielei Firea la alegerile locale.

Citește și: Legea a fost promulgată! Apar noi reguli pentru cei care locuiesc la bloc

„Pentru ca Alianţa Pro Bucureşti 2020 să funcţioneze trebuia ca partidul lui Robert Negoiţă să existe. Nu a fost înscris la tribunal. Mai durează, există nişte legi privind înfiinţarea partidelor. Ieri am avut de-a face cu o mişcare strict electorală, propagandistică. Victor Ponta şi Robert Negoiţă au anunţat că fac o alianţă, dând doar un semnal că acest cuplu vrea să rupă voturi de la Gabriela Firea. Din punct de vedere juridic, nu cred că se va face Alianţa Pro Bucureşti 2020”, a declarat publicistul.

Ion Cristoiu spune că nici partidul lui Ponta, nici partidul lui Negoiţă nu au structuri în teritoriu, şi, în aceste condiţii, cei doi puteau să încheie o alianţă doar pentru Sectorul 3, acolo unde actualul primar mai are influenţă.

„Dacă Pro România se alia cu PSD, USR, PMP, am fi presupus că vrea să câştige anumite posturi de primar de sector şi în Consiliul General (..) Pro Romania este un partid mai mult de televizor şi de Facebook, nu văd structuri în teritoriu. Dl Ponta e activ, dar nu e suficient să obţii un scor cât de cât în alegerile locale şi parlamentare. Robert Negoiţă nu poate să aducă nimic în această alianţă electorală. Partidul lui nu există, singura lui forţă e la Sectorul 3. Putea fi o alianţă numai la Sectorul 3. Negoiţă ajungea primar şi mai dădea nişte locuri în consiliul local la Pro Romania”, a explicat publicistul.

Citește și: Lovitură pentru Elena Udrea! Anunțul făcut de DNA: Cum a fost ‘premiat’ cel care a turnat-o pe fosta șefă a Turismului

Ion Cristoiu susţine că, de fapt, asistăm la crearea unei coaliţii politico-mediatice al cărei scop este dărâmarea Gabrielei Firea cu orice preţ, cu orice candidat.

„A fost o manevră, s-a creat o coaliţie politico-mediatică 'Jos Gabriela Firea'. Adică poate fi oricine candidat, Nicuşor Dan poate fi şi el primar, e fericit că îl sprijină Robert Negoiţă, ceea ce contează e să cadă Gabriela Firea, să se creeze imaginea că PSD prin Gabriela Firea a pierdut Bucureştiul şi, în consecinţă, valul să meargă până la parlamentare. Se pune la cale un vot anti Gabriela Firea, un vot anti-PSD, unde nu contează cine-i ia locul”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că este pentru prima dată când avem de-a face cu un candidat la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, care nu există, comparându-l cu o pizza pusă la frigider şi scoasă la nevoie.

„Nicuşor Dan e ţinut aşa, ca la frigider. Au cumpărat ăştia o pizza care se numeşte Nicuşor Dan şi au pus-o la frigider şi stă acolo. Între timp toată lumea se ocupă de dărâmarea Gabrielei Firea şi PMP, şi USR, şi PNL, şi presă, şi servicii şi sistemul, o dărâmă şi îl scoate de la frigider pe Nicuşor Dan, îl pune la microunde şi devine primar. De ce e bun un asemenea primar? Un asemenea primar, cu naivităţile lui, pentru că Nicuşor Dan nu va avea în spate un partid, un Consiliu General, va fi un drept de semnătură foarte important şi va fi manipulat de toţi: servicii, generalii de la SPP şi STS, PNL, PSD, USR”, a subliniat publicistul.

Citește și: Gabriela Firea plantează bomba la ușa Guvernului: ‘Avem de toate, dar sunt prost organizate’

Ion Cristoiu avertizează că, în perspectiva alegerilor locale la Bucureşti avem de-a face cu o strategie electorală gândită de Cotroceni şi de servicii în care mizele sunt altele decât candidaţii la Primăria Capitalei şi la sectoare.

„E clar. Am avut de-a face cu o înscriere a lui Victor Ponta în campania 'Jos Gabriela Firea'. Tot ce se va întâmpla în perioada următoare nu are nicio legătură cu votarea unui nou primar, a unui primar care să o surclaseze pe Gabriela Firea la administrarea Bucureştiului sau în materie de politică. Nu, avem de-a face cu o strategie electorală gândită de Cotroceni şi de servicii şi sigur, întâmplător şi de PNL, prin care trebuie eliberat Bucureştiul de Gabriela Firea, de ciuma roşie. Din acest punct de vedere pentru strategia coaliţiei politico-mediatice nu contează sectoarele, ci Primăria generală, şi nu contează cine îi va lua locul Gabrielei Firea, ci contează să nu mai fie Gabriela Firea”, a mai spus publicistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.