Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu DINAMITEAZĂ Dosarul Revoluției: 'Potrivit rechizitoriului, Nicolae Ceaușescu e un martir'

ion cristoiu

Ion Cristoiu spune că rechizitoriul în dosarul Revoluţiei nu aduce niciun document nou şi răstoarnă tot ceea ce se ştia până acum despre evenimentele din decembrie 1989. Jurnalistul a afirmat la emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” că potrivit acestui rechizitoriu, Nicolae Ceauşescu este un martir, conform Mediafax.

Citește și: Acuzații EXPLOZIVE: 'Băsescu și Udrea i-au înscenat lui Dragnea dosarul Referendumului, dar acum îl roagă să îi scape de mititica'

Despre Augustin Lazăr, proaspătul pensionat din postul de procurer general, Ion Cristoiu afirmă că acesta pleacă din funcţie după ce a îndeplinit trei mari obiective ale Securităţii, unul dintre acestea fiind şi trimiterea în judecată a dosarului Revoluţiei.

Jurnalistul atrage însă atenţia că în rechizitoriul din acest dosar a fost scos termenul de revoluție și înlocuit cu lovitură de stat. “A fost o lovitură de stat în partea a doua, nu în prima parte. Nu putea să cadă Ceaușescu chiar așa de la sine”, a precizat Ion Cristoiu.

În plus, prin procesul care este denunțat în rechizitoriu, Nicolae Ceauşescu este transformat într-un martir. “Psihoza cu teroriștii, care psihoză ne explică ei cu citatele pe care le-am dat și eu aici, dar cel mai important din tot, acest grup a pus la cale procesul lui Ceaușescu, și țineți-vă bine, de ce? Pentru că omorându-l pe Ceaușescu ei îl scoteau din joc pe cel care știa că ei sunt agenți sovietici (...) Nu e nicio dovadă, este o poveste ... La 30 de ani de la Revoluție avem următoarea poveste, Nicolae Ceaușescu a fost un martir, că știa, nu-i așa? ”, a subliniat Ion Cristoiu.

Despre remaniere, jurnalistul spune că nu era necesară şi generează instabilitate la nivelul Guvernului, iar preşedintele Iohannis este dator în numele interesului naţional să nu aprobe propunerile PSD. Cât priveşte restructurarea Guvernului, dacă ar avea loc, jurnalistul este de părere că va trece de votul Parlamentului deoarece până la europarlamentare cel puţin nimeni nu are interesul să pice Guvernul Dăncilă.

Mai mult, chiar dacă i s-a retras sprijinul politic şi a demisionat, Tudorel Toader va rămâne în continuare ministrul Justiţiei. “A rămas în continuare și vă spun și de ce e pe locul întâi pentru că el va rămâne ministru Justiției cred că până după prezidențiale”, a afirmat Ion Cristoiu.În opinia sa, Toader rămâne în funcţie cu acceptul liderului PSD, Liviu Dragnea care prin deciyia Cex nu a dorit decât să arate activului de partid că l-a pedepsit pe cel care s-a opus ordonanţelor de urgenţă pe Codurile penale.

În cazul lui Dragnea, Ion Cristoiu declară că sentinţa în procesul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman va fi tranşată abia după alegerile prezidenţiale deoarece nimeni nu vrea să-şi asume riscul, iar aparenta pasare a migii între instanţa supremă şi CCR face parte dintr-o diversiune menită să arunce vălul peste adevărata instituţie care îl va ajuta să scape de condamnare pe liderul PSD.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.