Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu il critica pe Quintus: E un fel de var primar al PSD

ion cristoiu
Deşi liberal din tată-n fiu, cum îi place să-şi spună, Mircea Ionescu Quintus e un fel de văr primar al PSD-ului. De cînd îl ştiu, din 1990, adică, el a întruchipat în PNL gruparea nărăvită la compromisuri cu FSN-ul şi urmaşii acestuia, PDSR şi PSD. Gura PSD-ului din PNL adevăr grăieşte! Mircea Ionescu Quintus  a dat expresia poziţiei mărturisite sau nu în public de către a nomenklatura PNL faţă de raporturile dintre PSD şi PNL.
Ar fi prostesc ca PNL să plece de la Putere de dragul ipoteticii victorii a lui Crin Antonescu la prezidenţialele din 2014. Intervenţiile lui Crin Antonescu din ultimul timp sînt dominate de efortul făţiş de a convoca, în confruntarea cu USD, orgoliul de partid al liberalilor. Pe toate televiziunile de ştiri, Crin Antonescu face figuraţia unui conducător de partid care mai degrabă intră în Opoziţie decît să se lase călcat în picioare de către PSD. Fanii şi făniţele lui Crin Antonescu îşi simt pulsul crescînd de admiraţie faţă de un asemenea Bărbat al partidului numit Liberal. N-am nici o îndoială că liderul PNL e un bărbat politic demn. Că ar cînta Internaţionala liberală, ca Nicolae Ceauşescu Internaţionala comunistă, dacă PSD-ul l-ar trimite în faţa plutonului de execuţie. E drept, sînt în biografia politică din ultimii ani ai lui Crin Antonescu şi momente în care politicianul moldo-valah şi-a spus cuvîntul. Noi însă – şi pentru că nu vrem să fim răutăcioși – îl vom crede cînd vorbeşte în numele unui PNL care nu vrea să fie călcat în picioare de către PSD. Partidul, partidul în numele căruia vorbeşte însă Crin Antonescu, chiar e în stare să plece de la Putere numai şi numai de dragul orgoliului de a nu fi călcat în picioare? Un răspuns îl dă o realitate care n-a putut scăpa observatorilor atenţi: În toiul Crizei dintre  PSD şi PNL doar Crin Antonescu a fost cel care a scos sabia la Victor Ponta. Ceilalţi liberali  au scos o săbiuţă, cînd n-au scos nimic. E drept, n-au zis că PSD are dreptate, deoarece încă se mai tem de Crin Antonescu. Dar nici n-au coborît în arenă pentru a se ciomăgi  cu liderii USD. Un alt răspuns îl dă situaţia reală a PNL. După decembrie 1989, PNL a fost un partid mediu, ca să nu-i spunem minor, una dintre acele formaţiuni curtate, pentru că formaţiunile mari au nevoie de ele pentru a guverna, dar formaţiuni neputincioase a guverna singure. PNL n-a ajuns niciodată la Guvernare prin el însuşi, ci totdeauna în alianţă cu un alt partid: PNŢCD, PDL, PSD. În aceste condiţii, PNL e un partid pentru care compromisul a devenit esenţă a politicii. Ca să ajungă la Guvernare, PNL a acceptat să fie tovarăş de drum al PSD, partid dușman al PNL prin gena sa comunistoidă. Alierea cu PSD i-a adus PNL avantaje pe care nu le-a avut niciodată în postdecembrism. Cum să renunţe PNL la aceste avantaje de dragul mîndriei de a nu fi călcat în picioare de PSD?! Fireşte, PNL, rămas în USL, va fi călcat în picioare şi mai abitir de către PSD. Mai mult, PNL-ului i se va reduce ciolanul la ciolănel. Ce importanţă are cîtă vreme chiar şi aşa, întins pe podea, pe post de rîmă, PNL are  ce roade?!
sursa: EVZ.ro Citește și: INTERVIU Quintus: Unitatea USL mai importantă decât candidatura lui Antonescu/AUDIO Ponta: Mă întâlnesc mâine cu Crin Antonescu SURSE – Sedinta de urgenta la PNL: Tine Antonescu partidul in Guvern? EXCLUSIV Tăriceanu apel la șefii USL: Negociați o soluție!/AUDIO AUDIO Mesaj transant din PNL: E o crima sa ramanem in Guvern! IPOTEZA-soc la PNL: Chitoiu il decapiteaza pe Crin si merge cu USD

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.