Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, ipoteză BOMBĂ: înțelegere SECRETĂ între Klaus Iohannis și PSD

cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu lansează o ipoteză bombă, în plin scandal legat de pensionările precipitate din instituțiile de forță. Cristoiu susține că aceasta este de fapt o curățare a sistemului de oamenii numiți de Traian Băsescu, iar mișcarea a fost făcută în baza unei înțelegeri secrete între PSD și Klaus Iohannis.

Citește și: Traian Băsescu nu uită şi nu iartă. Cui dedică sloganul 'Ieşi afară, javră ordinară!'

Citește și: Ministrul Justiţiei, dezvăluire explozivă despre arhiva SIPA. A fost sesizat Parchetul

”Eu cred că măsura anunțată de PSD n-are nici o legătură cu posibila criză a sistemului de pensii. PSD s-a bazat întotdeauna electoral pe angajații din instituțiile de forță. Electoratul PSD e alcătuit în mare parte din respectuoși cu militarii și pe deasupra convinși că stilul militar ar fi bun și în administrarea țării. Teoretic, măsura anunțată de PSD nu numai că nu-i aduce partidului avantaje electorale (situarea militarilor pe aceeași treaptă cu civilii ține de TeFeLism mai degrabă decît de PSD-ism), dar mai mult riscă să contribuie la o oarecare confuzie în rîndul naționaliștilor care asigură capitalul politic al partidului.

Eu cred că măsura are legătură cu intenția PSD de a scoate din Armată, din MAI și din alte instituții de forță oameni considerați a fi promovați sub cele două mandate ale lui Traian Băsescu și înlocuiți cu oameni din clientela sa politică. Pentru aceasta, PSD a făcut o negustorie cu Klaus Iohannis. Măsura anunțată de PSD i-a facilitat lui Eduard Hellvig și prin asta lui Klaus Iohannis cea mai mare curățare a SRI din istoria postdecembristă. O operațiune încheiată cu succes, fără scandal și mai ales fără evenimente teribile gen Fuga lui Hayssam din 2006. Desigur, ofițerii respectivi, toți din gruparea Coldea, puteau fi pensionați și fără măsura anunțată de PSD. Stabilirea datei de 15 septembrie pentru aplicarea măsuri de eliminare a pensiilor speciale a creat însă premisele plecării din SRI fără scandal. În pierdere de influență prin căderea lui Florian Coldea, membrii grupului au socotit că n-are nici un rost să mai rămînă. Oricum, pînă la urmă tot plecau, chiar dacă mai tîrziu, dar fără pensiile uriașe de acum. Cei promovați în locul SRI-iștilor pensionați aparțin grupării Eduard Hellvig și, evident, grupării Klaus Iohannis. Prin măsura asumată de PSD, Klaus Iohannis și-a rezolvat marea problemă a scoaterii din Sistem a oamenilor promovați de regimul Traian Băsescu.

Numirea noilor oameni în Armată, dar mai ales în MAI depinde exclusiv de PSD. Prin măsura anunțată, Liviu Dragnea scapă de oamenii fostului regim, dar și de cei care nu recunoșteau autoritatea lui Carmen Dan și implicarea PSD în Sistemul de forță prin măsura anunțată.

Un fel de erdoganizare a Sistemului de Apărare făcută în dulcele stil românesc:
La mica înțelegere.

De ce nu reacționează Klaus Iohannis la PSD-izarea Sistemului de Apărarea?

Pentru că dă curs negustoriei cu PSD.
PSD-ul i-a asigurat prin măsura anunțată schimbările din funcțiile asupra cărora are influență, din instituțiile de forță față de care are interes: SRI, STS, SPP.
În schimb, PSD are mînă liberă să erdoganizeze cu mijloace pașnice Sistemul de Apărare al României”, scrie Ion Cristoiu, pe blogul personal.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.