Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu nu-l slăbește pe premier: 'Guvernul acesta nu poate să rămână. Ori cade, ori Orban face o remaniere'

2.bp.blogspot.com
ion cristoiu

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu afirmă că la întâlnirea dintre Klaus Iohannis şi liberali de la Vila Lac discuţiile se vor axa pe măsurile postcriză, motiv pentru care e nevoie de un suflu nou deoarece Guvernul Orban este epuizat, anunță MEDIAFAX.

Ion Cristoiu nu crede că la întâlnirea Iohannis-PNL de la Vila Lac, din această după amiază, se va discuta despre măsurile de relaxare care vor dispuse de la 1 iunie, liberalizarea totală a restricţiilor fiind, în opinia sa, singura decizie surprinzătoare care ar mai putea fi luată.

Citește și: Marcel Vela luat la întrebări de senatori. Val de acuze prin moțiunea: ‘Cu Vela ruptă, în timp de pandemie’

“Întâlnirea Iohannis-PNL nu cred că e în legătură cu măsurile de relaxare, ci cu perioada postcriză. Singurul lucru care ar putea să ne dea pe spate ar fi să anunţe o liberalizară absolută. Oricum suntem deja în urmă faţă de celelalte şări europene. Guvernul acesta nu poate să rămână. Ori cade prin moţiune de cenzură, aranjând tot ei şi se pune din nou tot cu premier Ludovic Orban, dar cu toţi miniştrii schimbaţi, ori Ludovic Orban face o remaniere uriaşă. E un guvern care nu numai a fost prost de la început, dar a ieşit pulbere din criză. Indiferent de succesele cu pandemia, acest guvern este epuizat”, susţine jurnalistul.

Ion Cristoiu spune că e nevoie în perioada următoare măcar de o schimbare de imagine, care i-ar ajuta pe succesorii actualilor miniştri să scape de criticile privind gafele şi stângăciile predecesorilor lor.

“Şi dacă ar fi ieşit bine din această criză, tot era nevoie de un suflu nou în perioada următoare, măcar de imagine. O schimbare radicală de guvern ar păstra agenda publică un timp în favoarea PNL. Noului Guvern nu i se va putea pune în cârcă tot ce s-a întâmplat până acum. PNL cade rău în sondaje şi cu atât mai rău o să pice în perioada următoare pentru că nu are măsuri economice substanţiale”, avertizează publicistul.

Citește și: Se solicită retragerea cetățeniei române deținute de premierul Republicii Moldova: Sunt inadmisibile și lipsite de respect

Ion Cristoiu susţine că inclusiv premierul Ludovic Orban ar putea fi înlocuit, deoarece, ca şi PSD, PNL e un partid condus de la centru, şi, în aceste condiţii, oricând se poate crea o grupare care să-l debarce de la şefia partidului şi apoi de la Guvern.

“Ludovic Orban este premier pentru că e şeful PNL. Se poate crea rapid o grupare în PNL care să-l debarce. Principala slăbiciune a lui Ludovic Orban este lipsa totală de autoritate. Ludovic Orban nu stăpâneşte nici partidul, nici Guvernul. Sunt catastrofale concesiile făcute unor baroni locali. S-a creat sentimentul că fiecare ministru face ce vrea şi Guvernul nu e ţinut în mână. E nevoie de un prim-ministru care să inspire respect miniştrilor, dar şi nouă”, a subliniat jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.