Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu o spulberă pe Viorica Dăncilă: Este o catastrofă ce-a făcut. Trebuia să fie liviudragnistă

bzi.ro
cristoiu

Ion Cristoiu consideră că în campania electorală pentru turul II, candidatul PSD la prezidențiale, Viorica Dăncilă, trebuia să fie „exagerat de liviudragnistă” și să meargă pe temele electoratului „fanatic PSD” dar în schimb se adresează electoratului lui Klaus Iohannis, recurge la „tefelisme” și „se vrea un fel de Monica Macovei”. Cristoiu nu-i dă nicio șansă lui Dăncilă în finală, potrivit Mediafax:

  • „Viorica Dăncilă se vrea un fel de tefelist, un fel de Monica Macovei, ați observat, dă înapoi și în legătură cu acuzația lansată de PSD privind tentativa de lovitură de stat din 10 august și cu lupta împotriva corupției. De ce spun? După părerea mea eu cam știu din sondaje rezultatul, cu ea a mai pierdut cinci la sută și în seara asta. Nu înțeleg, nu pot să înțeleg. Ori în jurul ei are niște oameni ai lui Klaus Iohannis care o îndeamnă să facă prostii, ori nu se pricep.
  • „(....) domnul Klaus Iohannis este sigur câștigător, n-are nici un rost să ne iluzionăm, dar are nevoie totuși de o prezență. O prezență mică e catastrofală, ulterior pentru el, una e să câștigi cu prezență de peste 50% și alta cu 40% (...) să nu uităm că nu cred că se iluzionează poate Klaus Iohannis, se iluzionează poate că duminică seara s-a terminat, nu. De duminică seara începe pentru că vin cinci ani în care el poate fi suspendat nu e nicio problemă i se pot întâmpla multe accidente. Cine crede că e gata, cinci ani, și stă liniștit. Are Guvernul lui, deja este responsabil…Adică de luni dimineața, din experiența mea postdecembristă, românii au uitat că PSD-ul a fost la guvernare. Gata, s-a terminat, nu știu ce se va întâmpla, discutăm… Și în acel moment tot ce se va întâmpla în România, polițiști agresați, deratizări cum sunt, accidente…
  • (...) Klaus Iohannis tot ce a făcut săptămâna asta și face acum, nu face altceva decât a încercat să mobilizeze. Klaus Iohannis este extraordinar pe electoratul lui. Între cele două tururi te adresezi propriului electorat sau electoratului vecin, da? Doamna Viorica Dăncilă prin conferința de presă din seara asta nu știu cui dracului se adresează. Pentru că ea are o mare problemă, ea la rândul ei trebuie să scoată masele de PSD-iști mai mult decât pot fi scoase de mașinăria electorală. Mașinăria electorală poate să nu scoată, să boicoteze și atunci tu trebuie să faci în așa fel încât chiar dacă nu e scos PSD-istul sau simpatizantul sau nehotărâtul să-ți iasă. Păi cum să ieși când tu spui că n-a fost lovitură de stat. Domnul Klaus Iohannis nu crede în veci…
  • (...) Cui se adresează Viorica Dăncilă cu aceste tefelisme? Cărui electorat? Ea trebuia să facă între cele două tururi toate temele lui Liviu Dragnea. Toate temele alea ale electoratului fanatic PSD-ist, care crede că a fost lovitură de stat, că n-a fost lovitură împotriva corupției, că serviciile domină, or ea face în seara asta o conferință de presă, nu înțeleg de ce. E transmisă, da? și electoratul PSD se uită și…vede în ea un fel de Monica Macovei, iertați-mă. Ea trebuia să fie exagerat de liviudragnistă, nu știu dacă înțelegeți? Când te adresezi electoratului tău, electoratul tău are niște clișee, da…Electoratul lui Iohannis are un clișeu și noi îl știm, e ciuma roșie, comuniștii.. are clișeul, da? Cărui clișeu al electoratului PSD-ist se adresează ea? Ea se adresează electoratului lui Iohannis, nu înțelegeți? A înnebunit, iertați-mă…
  • ce a făcut doamna Dăncilă, o catastrofă. Încă o dată, te adresezi propriului electorat. Este o lecție pe care am învățat-o ca gazetar. La toate gazetele pe care le-am făcut întotdeauna m-am adresat propriului cititor. Dacă ești director la Antena 3 și ții cu Klaus Iohannis te-ai terminat. Cititorii se împart ca și alegătorii și ei spun așa, alegătorii lui Klaus Iohannis și Dan Barna vor tema PSD e ciuma roșie, da? Sigur că e o prostie, dar tu dacă ești candidat îl satisfaci. Alegătorii lui Viorica Dăncilă spun așa a fost tentativă de lovitură de stat, #rezist sunt finanțat… asta trebuie să le spui. Dacă tu vii acum într-o conferință de presă și spui, stați un pic, eu sunt nuanțată. Ești nuanțată nu mai iese ăla la vot, de ce să iasă electoratul PSD la vot să o voteze pe ea de ce? Că dacă vrea îl votează pe Klaus Iohannis.
  • Bun și ca să revin, după părerea mea ea trebuia să se ducă peste Klaus Iohannis sau să organizeze o conferință de presă în piață, paralel, cum am spus eu. Adică…Nu sabotaj... Încă o dată, alegerile sunt galerii, da? Tu trebuie să le dai satisfacție electoratului propriu. Ce voia electoratul propriu? Scandal, voia ca ea să se ducă să îi dea lui ăla, nu putea să-l bată, da…era cu televiziuni… Eu repet, am scris și eu făceam conferință de presă. Făceam conferință de presă acolo, ba chiar îmi luam și o goarnă și spuneam Iohannis ieși. În acel moment era principalul eveniment mediatic, da, Iohannis era mort ca eveniment mediatic, până și Digi ar fi fost obligată să transmită că acolo se întâmpla ceva. Jurnaliștii ăia oricât erau ei de cenzurați, autocenzurați trebuia… n-aveai cum să nu intre în sală…
  • Nu câștigă. În cazul Vioricăi Dăncilă marea ei problemă, și de aia mă miră conferința de presă din seara asta, este mobilizarea electoratului PSD peste mobilizarea din primul tur, deci să aducă după primul tur, pentru că în primul tur ăia nu au adus, ați observat, nu-i așa? Totuși electoratul PSD până anul acesta era la nivel de trei milioane să știți, electoratul PSD care ieșea la vot. Nici anul acesta n-a ieșit, nu mai știu cât, n-a ieșit la vot tot. Deci ea trebuia în toată această perioadă să-i încălzească să iasă la vot, da?
  • Poate ați observat și dumneavoastră, ea n-a avut în campanie… spuneți-mi și mie acel moment de geniu? Unul din momentele în care noi să rămânem cu gura căscată? Ce chestie extraordinară!
  • Ea este un candidat care are nevoie în permanență de consilieri. Știți, că ați văzut că am și scris, că eu am făcut două exemple, gândiți-vă că Alexandru cel Mare când a tăiat cu sabia, aoleu, zice, dar consilieri voi ce ziceți mă, e bine, nu e bine? Sau Iulius Cezar, Iulius Cezar când a trecut Rubiconul s-a întrebat aoleu, ce ziceți, sondaj de opinie. Omul politic mare din istorie are acel moment inexplicabil. El simte că așa trebuie să facă. De ce simte, nu știu. E talent, ca și un mare scriitor, îl întrebi dar cum de-ai scris ăla? Am scris-o. Sau o mare actriță sau o mare balerină. Talentul de om politic presupune niște momente în care îl întrebi pe el și nu poate să-ți explice. I-a venit pe loc. Ea ar fi fost obligată să meargă în piață, nu știe ce era acolo, poate claxonau unii, poate o bătea Mălin Bot, adică… și atunci zice ce face ea că n-are consilierii lângă ea, nu-i așa? Face ce-i zic consilierii, consilierii spun faci conferință de presă pe tocuri, bun, a făcut pe tocuri, și? (...) Ea nu are talent de om politic mare. N-are talent, stați un pic, nu e nicio nenorocire. Nu e.
  • Dar ea nici n-a fost un mare om politic, să fim serioși. Ce era ea, un europarlamentar, da? Deci doamna Dăncilă nu are o carieră de om politic, ea n-a fost primar, președintele consiliului județean, ea nu s-a supus niciodată votului, hai că acum chiar că mă enervez. Doamna Dăncilă nu s-a supus votului. Ea nu a fost la locale. A fost la ceva locale? Adică ea nu știe ce e ăla votul. Cum știe Traian Băsescu, cum știa Iliescu, cum știe chiar Iohannis. Ea a fost pusă pe o listă, a devenit europarlamentar, din europarlamentar a fost numită premier de către Dragnea și deodată…Nu zic că a fost rea premier, dar deodată s-a trezit candidat la președinție, ea care n-a făcut nicio campanie în viața ei.
  • Dar, repet ce-am spus, cu toată simpatia față de doamna Dăncilă, o știu, am o părere bună, nu cred că e așa proastă, chiar e un politician… a fost un premier bun, premier, dar nu politician (...)”

Vezi si: SURSE Turul II la PNL: Efectul Klaus Iohannis .

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.