Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu: Eternul Raed Arafat e de vreo 30 de ani în funcţie şi se simte aşa, o anumită oboseală

ion cristoiu

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că în cazul tragediei de la Constanţa ar fi trebuit făcută nu numai o analiză a cauzelor acestui accident, dar şi a eternizării lui Raed Arafat în fruntea DSU.

“În tot acest caz, neglijat total de presă, care poate în alte ţări ar fi dus la o discuţie despre de ce se întâmplă, trebuia neapărat să ajungă la o discuţie, chiar şi politică deoarece în 2015 a fost un caz asemănător în centrul Bucureştiului şi de regulă al doilea instrument după topor şi furtun este acea saltea pe care oamenii sar şi se salvează. Şi aici s-a dovedit că nu aveau. S-a făcut o anchetă şi s-a dovedit că şeful ISU, eternul Arafat, nu a comandat până acum, din 2015, această ustensilă. Sigur a comandat avioane multirol, navete spaţiale, dar nu saltele (...) Merita o dezbatere pentru că, iată, se repetă. Balşul repetă Colectiv, dar mai ales Piatra Neamţ”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiundea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Ion Cristoiu adaugă că tragedia de la Constanţa arată încă o dată că în România nimeni nu se ocupă de lucrurile mici, iar Raed Arafat nici măcar nu a fost deranjat cu întrebări despre cauzele acestui accident, deşi e nevoie de o discuţie despre funcţia pe care o ocupă de zeci de ani.

“Prima concluzie este faptul că în România nu se ocupă nimeni de lucruri aşa-zise mici. Eu păstrez solicitarea de înfiinţare a unui partid care rezolvă lucrurile mici. În România se rezolvă numai lucrurile uriaşe. Apropo de buget, normal era ca Raed Arafat, şi acum are felia aia a lui, să se întrebe de ce au nevoie. Normal era să se facă şi o anchetă în legătură cu Raed Arafat, el este demult, este şefu ISU. Nu înţeleg de ce pompierii au trecut în subordinea domniei sale. S-a zis că ei trebuie să fie împreună cu SMURD. Cele două operaţiuni sunt net diferite, adică poate să fie incendiu, dar fără SMURD şi poate să fie SMURD fără pompieri. Ce este ciudat e că nimeni nu l-a deranjat şi nimeni nu l-a întrebat. Eu cred că domnul Raed Arafat e de vreo 30 de ani şi se simte aşa o anumită oboseală. Normal era acum să se discute despre condiţia sa”, a afirmat publicistul.

În opinia sa, Raed Arafat ar fi protejat pentru că a închis ochii la anumite nereguli în timpul pandemiei.

“În perioada pandemiei, e clar că Raed Arafat a închis ochii la nişte lucruri. În momentul în care ai intrat în haită, când ai greşit şi gruparea te zvârle, următorul care vine nu mai e în haită. Toţi în perioada pandemiei au fost complici. Dacă tu acum dai pe unul afară ca sacrificiu ritualic, următorul care vine zice bă, dar ce eu sunt prost? Că uite ăla dinainte mea a fost de treabă, a făcut de toate şi uite a fost dat afară. Asta va duce la mari zguduiri sociale. Se ţine capacul pe oală şi trebuie din când în când să dai drumul la presiune. Acest refuz, ca şi acum, duce la o depresie, la o conştiinţă colectivă că nu se face nimic şi atunci cresc strategii de gen Şoşoacă. Neexistând supapele, se creează o realitate de 89, când poate, dacă Ceauşescu îl demitea pe Dăscălescu, nu era explozia aşa de mare (...) Este vorba despre plătitul ritualic, simbolic, demisia de onoare. Cum a făcut Victor Ponta în 2015”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că de la instalarea guvernării de centru dreapta, în octombrie 2019, nimeni nu răspunde pentru tragedii precum cea de la Constanţa pentru că funcţionează solidaritatea de haită, şi avertizează că dacă lucrurile se vor perpetua, atunci vor apărea tensiuni sociale.

“Guvernarea PNL, de centru dreapta, a venit din octombrie 2019, si noi nu trebuie să-i iertăm. Nu sunt noi. Preşedintele e de şase ani, sistemul e de partea lor, serviciile sunt de partea lor. Dacă aţi observat, din octombrie 2019 până acum, o caracteristică a acestei guvernări de centru dreapta şi a regimului Iohannis este faptul că nu e sancţionat nimeni din gaşcă. Mai ţineţi minte, scandalul cu Anisie. Până în octombrie 2019, toate scandalurile se lăsau cu o demisie de onoare la nivel înalt. Peste tot în lume, chiar dacă tu nu ai nicio vină, faptul că s-a petrecut în domeniul tău de activitate, că tu Vlad Voiculescu erai ministrul Sănătăţii doar de o lună, nu ai nicio scuză. În democraţie, cetăţenii simt nevoia unei compensaţii. Dar ei nu au lăsat. Cred că este această concepţie, mai ales impusă de Ludovic Orban, dar cred că şi de Iohannis, nu trebuie să lăsăm pe nimeni în urmă. Pentru că dacă îi laşi la un moment se pierde coeziunea de haită”, a explicat publicistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.