DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ion Cristoiu spune cum l-a cumpărat Victor Ponta pe Klaus Iohannis

iohannis ponta rtv.net

Ion Cristoiu e de părere că premierul Victor Ponta l-a cumpărat pe Klaus Iohannis în momentul în care a acceptat ca Guvernul să renoveze Vila Lac 3 după dorința președintelui.

Înainte de a ajunge la subiectul Ponta-Iohannis, Cristoiu îl desființează pe fostul său coleg de la Antena 3, Mihai Gâdea. În plus, ziaristul o compară pe Carmen Iohannis cu Josefina, fosta soție a lui Napoleon.

Citește și: Oana Stancu, mesaj devastator: Domnul Ponta este propria victimă

”Cumplită apariția lui Victor Ponta luni seara, la emisiunea lui Mihai Gâdea, de la noul post prezidențial Antena 3! Nu întîmplător am poreclit această emisiune Eu poala popii. Popa pupă poala mea. Mihai Gâdea, predicator prin vocație, în nici un caz ziarist, are uimitoarea capacitate de a face din orice emisiune o prestație de actor cabotin ajuns în amvonul unei biserici dubioase.

Cînd vine vorba de Traian Băsescu, privirile i se aprind de o văpaie falsă, întîlnită în chip automat la toți șarlatanii americani de la posturi tv sectante, în care se profețește contracost Judecata de Apoi pentru păcătoși, cu excepția proprietarului respectivului post.

Cînd vine vorba de un dialog cu Victor Ponta, ochii i se umezesc a duioșie tragică față de soarta nefericitului din fața sa.

Citește și: Întâlnire de taină la Guvern: Ce american l-a vizitat pe Victor Ponta! Demisionează premierul?

După o lungă perioadă de absență din spațiul public și, mai ales după hărțuirea de către Binomul SRI-DNA, Armata PSD-istă se aștepta să vadă un Bărbat decis să se bată nu numai cu diversiunea prin care Klaus Iohannis vrea să-l înlăture de la Guvernare, pentru a-și aduce Favorita, dar și cu toate diversiunile prin care Poliția Politică a Președinției vrea să înlocuiască anticonstituțional tradiționala luptă politică din democrație.

A văzut - cu stupoare - în persoana fizică a lui Victor Pontea o muiere de telenovelă care se plînge pe umărul lui Mihai Gâdea, la rîndu-i umed tot de tristețe, de cît de nenorocită e, pentru că Juan, fiul magnatului, a părăsit-o cu burta la gură.

Ce mai încolo și încoace!

Citește și: Despărțire șocantă în politică: Marian Vanghelie se desparte de Oana Mizil înainte de naștere

La finele emsiunii am dat fuga în bucătărie s-aduc un lighean, pentru a-l pune sub televizor, altfel lacrimile pișăcioase, care curseseră pe întreaga desfășurare a interviului, riscau să inunde apartementul.

După ce Klaus Iohannis l-a dat pe mîna Binomului SRI-DNA pentru a-l forța să demisioneze, Victor Ponta a găsit de cuviință să înalțe către Cotroceni priviri de pisoiaș încredințat că Stăpînul îl va chema înapoi, în casă, la lăptic.

Sub acest semn, Victor Ponta a mărturisit c-a discutat la un moment dat, din proprie inițiativă, chestiunea măririi salariilor la demnitari:

”Am discutat cu domnul Iohannis în martie şi i-am spus că susţin şi mi se pare un lucru de bun simţ ca şi demnitarii români să aibă venituri mai mari decât au în acest moment. (…) Nu doar că am discutat, dar chiar am făcut o grilă care să aibă un sens.”

Ia te uită! am tresărit noi, muritorii - cînd erau bot în bot cei doi discutau grile de salarizare pentru ei, demnitari binecuvîntați cu privilegiul de a le ține telefonul un aghiotant cu zvîcnete de Să trăiți!, și a citi presa, în locul lor, o jună cu fustă scurtă, plătită cu bani grei pentru asta!

Nu conta că era o porcărie să mărești salariile unor demnitari care se fudulesc cu cărți de vizită pe care scrie Premier sau Președinte sau Ministru sau Consilier prezidențial, în timp ce imensa masă a funcționarilor publici ar fi rămas cu salariile de mizerie și cu truda în anonimatul deplin.

Conta că Victor Ponta voia să-i facă o plăcere Președintelui care nu-i cerea demisia.

După 5 iunie 2015, cînd s-au certat, Victor Ponta a devenit brusc principial.

A descoperit că mărirea salariului președintelui înaintea noii grile de salarizare e o nedreptate făcută tuturor funcționarilor publici.

Nu e singura înțelegere dintre cei doi făcută în secret și în disprețul interesului public pe vremea cînd se aflau ca frații.

O altă înțelegere a vizat cheltuirea nejustificată și netransparentă a banului public pentru ca vila în care urma să se mute președintele să rivalizeze cu Palatul Versailles.

Vineri, iulie 2015, Traian Băsescu a postat pe facebook aceste rînduri:

„Dorința de parvenire l-a făcut pe papagal (n.r. Klaus Iohannis) să solicite modificări şi dotări care vor depăși două milioane euro la vila LAC 3. Ce-o să ne distrăm cînd se va afla public că nu se mai poate aloca toată suma, drept pentru care se va declara lucrarea gata, doar că vila nu are montate ușile, geamurile, duşurile şi wc-urile. Să vedeți cum o să-i piară președintelui pofta de a mai cere demisia PM (n.r. prim-ministrului)”.

Duminică seara, la B1tv, la emisiunea lui Cătălin Striblea, Traian Băsescu – fostul președinte, cum îi spun foștii săi lachei, strînși acum la poarta noului Stăpîn – a reluat chestiunea, aducînd amănunte despre Lucrările faraonice de la Palatul în care urmează să se mute Klaus Iohannis.

Traian Băsescu, pe post de reporter – Vila e aproape de Casa în care s-a mutat fostul președinte – a descris forfota de pe șantierul deschis în februarie 2015, și care nu dă semne că se va închide curînd, a dezvăluit că sub pretextul consolidării, pentru că e vulnerabilă la cutremur, RAPPS, Regie în directa subordine a premierului, modifică Vila din temelii, deși el, Traian Băsescu, în calitate de președinte, a stat acolo 10 ani și a lăsat-o fără probleme.

Textul de pe facebook a vizat relația dintre premier și președinte. Într-un stil despre care Traian Băsescu susține că-i aparține, textul avertizează pe Klaus Iohannis că Victor Ponta o să i-o tragă (iertată-mi fie formularea de interlop!) la un moment dat refuzînd să mai dea bani pentru casă.

Nu altfel a abordat chestiunea Traian Băsescu la B1tv.

Prezent în emisiune, m-am amuzat de unul singur (Cătălin Striblea e prea serios ca să-l jignesc zicînd că s-a amuzat) la imaginea unui Klaus Iohannis cerșindu-i lui Victor Ponta bani pentru terminarea Piramidei în care se vor zidi pentru cinci ani el și soția. M-am amuzat și pentru că am descoperit deodată una dintre cauzele opintirii naționale pentru dărîmarea Guvernului Ponta:

Klaus Iohannis vrea să vină la Victoria un Guvern al Meu pentru a avea asigurați banii necesari continuării marelui Proiect din cadrul Lucrului bine făcut: Transformarea unei case de locuit într-un Castel Fontainebleau pentru Napoleon de Sibiu și Josefina sa, Carmen Iohannis.

După emisiune, am picat și eu în sindromul Gîndului de pe scară.

Mi-am dat seama brusc că mă tîmpisem cu totul.

Cum adică?

Păi, pentru că intrasem fără să vreau în logica de abordare a chestiunii din perspectiva lui Traian Băsescu:

Folosirea de către vicleanul Victor Ponta a patimii de parvenit a lui Klaus Iohannis pentru a-l șantaja cu banii ceruți de lucrările faraonice.

Numai că Traian Băsescu punea problema aiurea. Sau mai bine zis o punea ca un analist și nu ca un politician și chiar ca un fost șef de stat.

În realitate, chestiunea trebuie abordată strict din punct de vedere al procedurilor democratice.

Ce spun aceste proceduri?

1. Orice asemenea operațiune cum e cheltuirea unor sume importante de la Buget pentru un bun pe care urmează să-l folosească un demnitar – indiferent de cine ar fi acesta – trebuie făcută în deplină transparență. Operațiunea e a unei Regii care aparține Guvernului. Obligativitatea transparenței ține de Guvern, de premier și nu de Președinție și de președinte. Asta nu înseamnă că Administrația prezidențială nu era obligată să se explice.

2. Banii pentru Piramida lui Klaus Iohannis nu sînt ai familiei Victor Ponta. Sînt bani publici. Prin urmare, acești bani nu pot fi risipiți pentru că premierul a vrut și mai vrea să se pună bine cu președintele.

3. Lucrările de la noua Casă a Președintelui sînt de interes public. Secretomania în care e ținută activitatea de pe șantier, interdicțiile puse presei n-au nici o legătură cu democrația europeană. Au legătură cu regimurile bananiere din America Latină.

S-au îndeplinit aceste norme democratice în cazul lucrărilor la Vila Lac 3?

Firește că nu.

Decizia a fost luată de RAPPS la ordinul lui Victor Ponta.

Dacă ne gîndim că lucrările au început în februarie 2015, înseamnă că decizia a fost luată de Victor Ponta la începutul lui 2015.

O decizie care a fost luată fără nici o explicație, fără nici o vorbă, deși – repet – era și e vorba de bani publici.

La vremea respectivă, din cîte-mi amintesc, Victor Ponta făcea mare caz de pretențiile imobiliare ale lui Traian Băsescu. Tromboanele sale propagandistice – Antena 3 și România tv – nu mai conteneau să denunțe risipa de bani care înseamnă casa lui Traian Băsescu, să difuzeze imagini date de oamenii lui Victor Pont pe șest despre palatele pe care le vrea Traian Băsescu.

În același timp, Victor Ponta îi acorda noului președinte, cu larghețea definitorie pentru cineva care dă din banii publici, și nu din banii săi sume colosale pentru a satisface nevoile de parveniți ale cuplului Klaus și Carmen Iohannis.

Toate regulile statului de drept îl obligau pe Victor Ponta să explice opinie publice:

1. Temeiurile care au stat la baza declarării peste noapte a vilei drept edificiu cu mare risc la cutremur.

2. Cine a cerut lucrările? Președintele sau RAPPS?

3. Cît vor costa aceste lucrări și dacă ele vor afecta Bugetul țării sau Bugetul Regiei?

Au trecut din februarie 2015 șase luni.

Victor Ponta nu s-a explicat nici acum.

De ce?

Decizia de a cheltui bani publici pentru a satisface nevoiele de parveniți ale Cuplului prezidențial a fost luată pe vremea cînd Victor Ponta și Klaus Iohannis erau bot în bot.

Șmecher, Victor Ponta a socotit că-l cumpără pe Klaus Iohannis cu îndeplinirea dorinței de a i se ridica o Piramidă, în care să locuiască el și nevastă-sa.

Traian Băsescu ar spune – pe post de umorist – că Victor Ponta i-a prins slăbiciunea lui Klaus Iohannis:

Uriașa, devastatoarea patimă de a se bucura de toate accesoriile funcției de președinte: excursii peste hotare împreună cu consoarta, petreceri la vilele RAPPS, mașină nouă, de lux, avion care face escală la poarta casei, SPP-iști care-i spun Cuconiței Carmen, de cum a făcut ochi, Vai ce frumos vă stă rochița!

Traian Băsescu, în postura sa de om politic, trebuia să semnaleze că Victor Ponta a prins o slăbiciune a românilor:

Cea de a considera că Președintele ales e un nou Nicolae Ceaușescu, care dispune de tezaurul Gospodăriei de partid cum vor el și consoarta.

Și prin urmare de a nu se întreba de ce le sunt cheltuiți banii dați de ei Bugetului prin taxe și impozite pentru satisfacerea unor nevoi de parveniți!”, scrie Ion Cristoiu pe evz.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.