Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Iliescu a rupt tăcerea: mesajul fostului președinte, după 3 luni de absență

libertatea.ro
ion iliescu

Fostul preşedinte Ion Iliescu afirmă în mesajul transmis duminică, la 33 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), că SPP este un pilon al democraţiei româneşti, având, instituţional, o contribuţie egală cu a altor structuri în a asigura echilibrul şi evoluţia societăţii noastre, modelată după aspiraţii occidentale. Amintind că a colaborat impecabil cu reprezentanţii acestei instituţii, Iliescu numeşte angajaţii SPP ”un pilon important în definirea normalităţii şi siguranţei României”.

Iliescu nu mai postase pe blogul său din 6 februarie, la dispariţia academicianului Răzvan Theodorescu.

”Se împlinesc 33 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Protecţie şi Pază, un pilon al democraţiei româneşti. Democraţia înseamnă o construcţie nu doar civică sau socială, ci şi instituţională. Reţeta democraţiei este nepersonalizarea structurilor instituţionale sau a formelor de putere. Tocmai de aceea, cu ocazia acestei aniversări a Serviciului de Protecţie şi Pază, este important să ne amintim rolul său esenţial în a asigura siguranţa naţională a democraţiei noastre, fără a-l personaliza, şi să înţelegem că are, instituţional, o contribuţie egală cu a altor structuri în a asigura echilibrul şi evoluţia societăţii noastre, modelată după aspiraţii occidentale”, afirmă fostul preşedinte.
El aminteşte că sunt 33 de ani de tradiţie în educaţia militară şi în sprijinirea sferei civice, şi tot atâţia ani în care a colaborat impecabil cu reprezentanţii acestei instituţii.

”Faptul că avem un stat aliniat standardelor europene în privinţa morfologiei sistemelor de apărare este şi rezultatul misiunilor interne şi externe ale SPP. Le urez angajaţilor SPP succes în activitatea lor şi le mulţumesc că sunt un pilon important în definirea normalităţii şi siguranţei României!”, conchide Ion Iliescu.

Fostul preşedinte a transmis şi anul trecut un mesaj la aniversarea SPP.

Iliescu nu mai postase pe blogul său din 6 februarie, la dispariţia academicianului Răzvan Theodorescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.