Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Iliescu dă verdictul despre ruperea PSD de către Mircea Geoană și Marian Vanghelie

geoana iliescu agerpres

Fostul preşedinte, Ion Iliescu, preşedinte de onoare al PSD, s-a declarat împotriva excluderilor recente din partid ale foştilor lideri Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, apreciind că diversitatea de idei este cea care stă la baza unui partid care se doreşte democratic şi dinamic în viaţa politică.

"Precum ştiţi, eu am votat împotrivă. Eu nu cred că aveam nevoie de aşa ceva. Şi când sunt puncte de vedere diferite, suntem un partid democratic sau vrem să fim un partid democratic, trebuie să existe forţa de accepta punctele de vedere diferite şi de a lăsa dezbaterea liberă, schimbul de păreri, indiferent de diferenţele de opinii care chiar îmbogăţesc gândirea. De fapt, asta e trăsătura oricărei societăţi, suntem aşa de diferiţi, unul de altul, dar tocmai această entitate sau această comunitate de entităţi dă bogăţia vieţii. Mai ales că suntem o formaţiune politică care vrea să fie factor dinamic în viaţa politică. Deci eu am fost împotriva unor asemenea mentalităţi care ne amintesc de perioade de sfârşit ante-revoluţie", a declarat Ion Iliescu, la Ateneul Român.

Întrebat cum comentează faptul că Geoană şi Vanghelie doresc acum să rupă PSD, Iliescu consideră că acesta este doar un "joc neserios".

"Ăsta e un joc neserios. Trebuie gândit ce trebuie făcut ca să se consolideze entitatea aceasta politică, care îşi asumă nişte răspunderi, şi care are cea mai mare experienţă în aceşti 25 de ani de evoluţie a societăţii româneşti. Nu trebuie să înăbuşim glasurile, dezbaterea liberă de idei, să încurajăm chiar diversitatea de opinii, confruntarea, dar confruntare civilizată. Eu acum îmi arunc privirile puţin în urmă şi îmi amintesc de primele alegeri pe care le-am avut după Revoluţie, inclusiv de dezbaterea ultimă de la acestea. Eram trei candidaţi - dl. Raţiu, din partea PNŢCD, dl Câmpeanu, din partea PNL, şi cu mine. Şi atunci era o noutate, era o premieră la televiziunea naţională. (...) Dar nu au existat niciun fel de jigniri, a fost o dezbatere foarte civilizată a trei oameni politici responsabili respectându-ne reciproc, fiecare susţinându-şi propriile idei. Trebuie să continuăm şi să dezvoltăm acest spirit care a dominat atunci, la începuturi. Dezbaterea publică politică a coborât la alt nivel şi ca substanţă. Asta e slăbiciunea care trebuie să ne preocupe acum", a apreciat fostul preşedinte citat de agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.