Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Sturza: Vlad Plahotniuc urma să fie reținut în 2015 pe un aeroport din Uniunea Europeană

ion sturza

Fostul premier al Republicii Moldova, candidat la funcția de premier în 2015, dar și om de afaceri, Ion Sturza, susține că acum 6 ani a fost parte a unui plan internațional prin intermediul căruia Vlad Plahotniuc urma să fie arestat pe unul dintre aeroporturile din UE.

"A fost o perioadă de cumpănă. Se anticipa că țara va fi capturată și că toate procesele, succesele în relația cu UE, partenerii de dezvoltare se vor deteriora foarte puternic. Și trebuia acel cineva oprit. Pot să vă spun în premieră că a fost mai mult o operațiune a unor puteri din exterior, decât o inițiativă locală, care trebuia să aibă mai multe etape, acțiuni. În una dintre aceste etape, Vlad Plahotniuc urma să fie arestat într-un aeroport din UE", susține Ion Sturza.

Pe lângă componenta de arestare a lui Vlad Plahotniuc, Ion Sturza urma să preia conducerea Guvernului cu scopul de a aduce schimbarea în țară. Totuși, planul a eșuat.

"S-a constatat că echipa care reprezenta unul dintre jucătorii internaționali era foarte dependentă de metodele specifice de colaborare ale lui Plahotniuc. Ei au făcut tot posibilul ca să convingă conducerea de vârf și conducerea de vârf să convingă sponsorul principal, cel de peste ocean, că este riscantă această schemă. Ca rezultat, se poate întâmplă ca Plahotniuc să fie eliminat, însă vor ajunge rușii la putere în Moldova", a adăugat Ion Sturza.

Fostul premier susține că în acest plan era implicată o țară vecină și Statele Unite ale Americii, conform realitatea.md

Într-un final, Ion Sturza susține că Vlad Plahotniuc le-a promis sponsorilor că, în decursul unui an, urma să se retragă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.